måndag, december 28, 2020

Viltträning, promenad och bad

 Idag åkte Henke och handlade inför nyår. Under tiden tog jag med hundarna upp till Skjutbanan och hade med mig vilt. En and, en fasan, en kanin och en kråka. Tog först ut bara Esset och hade henne lös men hon vek inte från min sida eftersom jag hade väskan med vilt med mig. Hade tänkt köra stoppsignal när hon röjde men vilten lockade för mycket. La istället ut vilten som ett sök. Skickade henne och hon skötta sig hyffsat. Ibland stannar hon upp och tittar på mig innan hon griper (kråkan i huvudsak), när det gäller kaninen så packar hon mycket med den och anden griper hon direkt men vill gärna ta omtag på vägen. Fasanen är det som hon gillar bäst tror jag. Griper direkt och kommer in hela vägen med fint grepp. Idag sa jag faktiskt till när hon inte gjorde som jag ville och berömde massor när hon gjorde rätt. Tror hon fattade. La ut söket ytterligare en gång och sedan körde jag klockan till vilten. Helt klart framsteg och rätt riktning när det gäller vilthanteringen.

När jag var klar med Esset tog jag ut Vinna. Hade då lagt ut kråkan i söket men först gick jag en bit med dem lösa. Esset fick sitta lös och vara passiv medan Vinna jobbade fint. Hon har så härlig attityd till kråkor och vilt (förutom när hon äter upp änder). Griper direkt och funderar inte över vad det är för vilt eller i vilket skick de är. Eftersom hon nyss varit skendräktig så fick hon bara apportera kråkan men hon fick göra det både på sök och dirigering. Efteråt kasserades den för den har varit med på tok för länge....

Tog en promenad genom skogen och efter lite nya stigar. Eftersom jag såg snittslar i skogen så fick hundarna inte springa lös så att de skulle förstöra för någon som skulle ut och spåra lite senare. Både tjejerna gick så fint hela vägen. Ja, att Vinna gör det är inte konstigt men Esset brukar vara lite väl sprallig men inte idag. Till och med vid hundmöten skötte de sig ok.

Väl tillbaka hemma byggde vi klart pusslet på 1000 bitar och sedan käkade vi en sen lunch klockan 17. 🤣 

Det är inte så konstigt att eftermiddagspromenaden blev lite sen, efter kl. 20, och då var det mörkt, blåsigt och regnigt så inget mysigt alls.

Vi förberedde middagen som idag blev plankstek. Maten var kvar först klockan 22. I natt kommer vi inte att lägga oss hungriga.... 😉

Sveriges junior VM match skulle börja efter midnatt så då passade vi på att ta ett dopp i tunnan nu när regnet övergått till snö och det var vitt och fint ute.

Matchen såg vi och den vann vi men det blev en sen sänggång först efter klockan 03.




Inga kommentarer: