söndag, augusti 15, 2021

Festavslut och hundträning

 Vaknade rätt tidigt och låg och fipplade med telefonen tills Henke började röra på sig. Gick då och hämtade lite kaffe och sedan gick vi och åt frukost på altanen. Jag hade blåst noll redan vid 7 så jag drev runt bara för att hinna prata med lite folk medan Henke inväntade "kör-tillstånd". Vid 12-tiden åkte jag hem tillsammans med hundarna. Det hade då börjat regna och åska å vi som hade tänkt träna. Vi sköt lite på den så jag hann äta lunch och slappa lite samt rensa och förvälla kantarellerna innan Henke kom hem. Då packade vi ur husvagnen och sen åkte jag ut till Stensön.

Tobbe, Kajsa och jag tränade vattenigångar och vattendirigeringar. Esset känns stabilar och stabilare på igångarna och gjorde dessutom en jättefin dold vattendirigering.

Vinna fick komma ut och köra ett fält och fick dessutom markeringar över ön. Simma ut till en "ö" och sedan gå i på andra sidan för att hämta markering som var kastad  i vattnet. Första gången var det svårt men hon löste det själv. Andra gången gick det bra. Härlig lugn och skön träning!

På vägen hem var jag tvungen att åka in till stan för att tanka. Precis när jag kom till Preem började regnet vräka ner. Har nog aldrig varit med om ett så stort och hårt regn. Tur att man kunde stå under tak annars hade jag inte kunnat tanka. Larmen gick på bilar som stod parkerade runt omkring och det riktigt dånade av regnet. Vattennivån gick nästan halvvägs upp på bildäcket där min bil stod parkerad.

Åkte sedan in på Ming och hämtade Kinamat och när jag passerade HIAB så var vägen ordentligt översvämmad men det gick ändå att köra igenom

Käkade mat, såg lite tv och somnade sedan i soffan.

Det tål också att nämnas att Essets syster, IPA, som tog ett första pris Nkl på tollarspecialen tollinjaktprov i helgen har startat i Ökl på Gottland. Det resulterade i ett 1a pris på lördag och 1 Hp på söndag. Wow! Hon är redan en elithund nu. Grattis Håkan och IPA!!! (Snodde en bild från Håkans facebooksida)

Inga kommentarer: