lördag, augusti 21, 2021

Stadsbesök och hundträning

 Sov riktigt bra i natt, först i soffan och sedan i sängen så jag kom inte upp förrän vid 10.30 även om jag inte sov konstant ändå tills dess.

Efter frukost och en kort rastning av hundarna så åkte vi ner på stan för att köra foder, hämta ut viner till kommande vinprovning och sedan stannade vi till och tog checkpoints i Hittaut nere vid varvet samt på skidstadion så nu är Stan, Rogsta och Lintjärns alla checkpoints  tagna och vi får se om vi tar några i Forsa, Näsviken, Njutånger, Ilsbo eller Delsbo men det är tveksamt.

Man förundrar ju över vissa människor. Efter slingan hade ett par kört bil efter slingan och stod parkerad invid spåret där de verkade sitta och vänta på nån. Reagerade då spåret ligger inom vattenskyddsområdet så bilar ska absolut inte vara på platsen.

När vi kom hem fixade jag lite i förrådet och Henke gjorde sig klar för att åka och träffa några fd kollegor och grilla och spela poker. Jag skjutsade in honom och sedan åkte jag ut till Lintjärn och la tre motivationsspår till Esset. 

Spår 1: 130 meter, en apport på första sträckan samt en vinkel till höger

Spår 2: 100 meter, en vinkel till höger och en apport på slutet

Spår 3: 130 meter, en apport på första sträckan och en vinkel till vänster.

Efter det så gick jag och la ut ett sök till Vinna. Hämtade henne så hon fick plocka in söket medan spåren låg till sig. Hon gjorde söket snabbt och snyggt!

Esset fick efter 40 minuter komma ut och gå spåren. 

Spår 1: Första spåret så spårade hon på sidan om första sträckan men hittade apporten och tog vinkeln fint samt hittade spårslutet.

Spår 2: Gick ut men var osäker och vände tillbaka när precis när linan sträckts. Bad henne spår och efter det spårade hon fint i spårkärnan och hittade apporten.

Spår 3: Tog spåret fin, spårade med låg nos och spikade hela spåret och tog apporten fint.

Efter detta så var både jag och hundarna nöjda. Åkte hem och värmde palt till middag och sedan blev det Mordkommission-maraton fram till dess att Henke kom hem vid midnatt.

Inga kommentarer: