torsdag, augusti 05, 2021

Tollingjaktprov

 Så var dagen kommen. Åkte ut till provrutan vid 10-tiden och hann då se flera hundar bl.a Essets syster IPA som Håkan har. Hon gjorde en kanonfint prov och belönades med ett 1a pris. Innan Essets start gick jag och Håkan iväg till en intilliggande tjärn och testade lite tolling. Esset hade lite svårt att fokucera så Håkan stod lite längre bort och hade fåglarna men till sist kom hon igång. Gjorde en fin vattenapport och fick sedan en landapport, eller ett par stycken vilka gick ok.

När det var dags för min start så gick ansmygningen bra men hon var väldigt svår att få kontakt med för att tolla. När tennisbollarna kom fram så gick jag dock igång henne och hon tollade fint. Stod lugn vid skott och kast men sen sprang hon efter vattnet och då hoppar hon inte i vid kastare. Kallade tillbaka henne och skickade om och till sist gick hon i vid mig. Levererade tillbaka anden fint och gjorde precis lika dant på den andra. 

Foton från Marina Johnsson

 

Fin transport till söket men där var det samma problem som tidigare. Hon väljer att inte ta in fåglarna. Avslutade med en markering som kom in men då var jag ordentligt besviken. Känns så himla trist att det att det inte funkar på prov och nu är jag så ledsen och frustrerad så vi har med största sannolikhet fått en konflikt som bara måste lösas upp.. Ledsen och besviken var jag resten av dagen.

Väl tillbaka på campingen blev det ett dopp med hundarna och en promenad och på kvällen käkade vi spagetti och köttfärssås hos Ola och Anette tillsammans med Anna, Ingo och Aleksandra.

Inga kommentarer: