söndag, augusti 01, 2021

Bryta ihop och komma igen

Nytt försök--- Visade sig att det var många hundar som bröt provet idag så när jag anlände till Ockelbo så var det bara en hund till innan det var min tur.

Redan vid starten så vädrade Esset mycket men gjorde en fin ansmygning till ett mycket blött och geggigt gömsle. Försökte inte ens lägga henne utan hon fick stå och sitta då hon var lugn och fin men fortsatte vädra i luften. När tollingen började så var hon ofokucerad. Sprang när jag kastade tollingföremålen men tog inte in dem. Efter att ha kastat tre föremål så blev jag lite nervös då jag bara hade ett föremål kvar men då kom hon igång fint och gjorde ett bra arbete.

Satte upp henne vid markeringen som hon gick ut och apporterade fint. Även den andra markeringen gick fint och sedan skulle man skicka ut på ett mycket blött sök med högt gräs/vass. Esset söker ut fint men markerar bara vilten men tar inte in dem förrän jag kommenderade henne. Hon fick dock ta in tre vilt och sedan ta den avslutande markeringen som hon tog in fint men går man ifrån vilt så blir det en nolla i protokollet.

Stannade kvar och åkte till Ökl rutan och tittade på några hundar innan jag åkte och hämtade min kritik och åkte hemåt.

Det regnade ordentligt vissa bitar så vi hade ändå ganska tur med provvädret.

När jag kom hem tog vi en kort promenad då vi hittade årets första kantareller. Bara några få men som kompletterade middagen som bestod av parmainlindad sparris och oxfilé och potatisgratäng.

Jag var ordentligt trött så somnade i soffan och sov till midnatt då jag gick och la mig med lite lätt huvudvärk.

Inga kommentarer: