lördag, augusti 14, 2021

Riktigt bra hundträning och "Hårdrocksfestival"

 Lugn och skön morgon med lite ostadigt väder, soligt och inte regn men mycket mörka moln på himlen.

Efter frukost packade Henke det sista i vagnen och åkte med den till Norrviksta Rockweekend hemma hos Crille och Raouni.

Själv tog jag med hundarna och åkte till Kaffebönan. Där la jag ut ett sök på blötområdet och gick sedan vidare. Kastade markering längt med kanten som Esset och Vinna fick ta och sedan fick Esset jobba med söket. Det är utmanande med den terrängen men hon vänjer sig och blir snabbt bekvämare.

Gjorde sedan om och kastade markeringar men skickade Vinna på söket den här gången. Esset fick ta markeringar och sedan fick också Vinna göra det. Avslutade med dirigeringar på vatten innan vi gick vidare. Då blev det markeringar och dirigeringar över en smal vik och med igångar som innebar att de gick i upp och sedan i igen för att komma ut till apporten. Detta gjorde på flera platser efter promenaden längst med tjärnkanten.

Blev en riktigt bra träning där Esset blir allt bekvämare i terrängen och med igångarna och Vinna blir allt busigare och tar sig friheter.

När jag kom hem blev det paltlunch, dusch och en kort vila innan det bar av till Norrviksta.

Där inleddes femkampen där vi var indelade i 5 lag. Vi hann köra tre tävlingar. Stafett där man skulle trä en tunnstrumpa på huvudet. I ena benet var det en tennisboll och sedan skulle man svinga den och slå ner klossar. Den andra övningen skulle man rulla fotbollar till en rockring och vi avslutade med att kasta Yatzy.

Efter detta blev det grillning och middag innan de kvarvarande tävlingarna genomfördes vilket var airgun-pistolskytte på ölburkar och "Vill du ha dask" tävling. Där skulle man stå med förbundna ögon med en kudde i handen. Man tävlade en mot en och båda tävlandena skulle hålla handen på en låda. Man skulle sedan fråga motståndaren om den ville ha dask. Oavsett svar ja/nej så skulle man sedan med kudden försöka slå till motståndaren. Det gällde att få det att låta som att man var på ett ställe och sedan flytta sig och försöka gömma sig för slaget. Det var jag en hejjare på och vann båda mina matcher överlägset.

Sabatonkonsert på storskärm på altanen, prisutdelning och fest resten av kvällen men jag kröp tillbaka till husvagnen vid midnatt då jag kände mig nöjd. Henke "rullade in" ca en timma senare.

Inga kommentarer: