söndag, augusti 22, 2021

Hundträning och "bröllopsmiddag"

 Även idag blev jag liggande fram till 10.30. Blev frukost och sen åkte jag iväg och träffade Tobbe för lite apporteringsträning med fokus på markeringar. Esset, som idag kändes rätt så speedad fick börja. La ut två dirigeringsområden och sedan började vi men en enkelmarkering i slät skogsmark. Jobbade fint så nästa markering landade lite svårare men dolt nedslag. Även denna kom in fint. Nu blev det den första markeringen igen men n u fick hon först ta en dirigering. Både uppgifterna löstes bra. Även när den andra markeringen kastades igen men hon fick ta en dirigering så löste hon bägge fint.

Nu bytte kastaren plats och markeringarna blev både längre och svårade med både dold kastare och dold nedslag men hon löste dem fint. När jag nu skickade till dirigeringsområdet så märktes att hon började bli lite trött så tempot blev sämre men linjerna var ok.

Vi avslutade med att köra budföring innan vi bytte hund. Det är ju så kul att springa till och att sitta brevid någon annan är svårt när det är så skoj.

Ecco körde lite samma som Esset men med fokus på stadga och avlämningar och även han skötte sig fint. Knallade lite inledningsvis och hade för snabba avlämningar men efter några apporter såg det finfint ut. Även Ecco fick köra budföring på slutet.

Vinna fick också komma ut och hon fick gå på dolda dirigeringar och dick dubbelmarkeringar istället för enkelmarkeringar. Tempon är inte jättehögt men hon galopperar och hon löser uppgifterna väldigt fint.

Efter träningen åkte jag hem å så gick både jag och Henke ut i förrådet och packade och röjde lite. Vi håller på att byta ut flyttlådorna mot plastlådor istället då de kan försluta dem bättre då det ofta är möss inne i förrådet, särskilt vintertid.

Blev en fika och lite vila sedan blev det lite viltträning för Esset. Änderna och kanin funkade finfint men kråkan är inte särskilt smaskig så den jobbade vi lite mera med. 

Efter dusch så åkte vi ner på stan och unnande oss en god middag. Igår var det 17 år sedan vi gifte oss men eftersom Henke var borta på eftermiddag/kväll så blev det god middag idag istället. Vi käkade på Napulé, en tvårätters middag med kaffe. Till förrätt så delade vi en plockbricka med chark- och ostprodukter och till varmrätt blev det kalvfilé med risotto. 



Riktigt smaskens även om jag nog måste erkänna att pizzorna är det som är absolut godast här på Napulé.

Senare på kvällen blev det slapp framför tvn för nu börjar vardagen om igen i morgon.

Inga kommentarer: