fredag, augusti 06, 2021

Workingtest

 Idag var det dags för Vinna att göra sitt inträde på tävlingsbanan. Hon fick starta på tollarspecialens WT som dock är långt ifrån en traditionellt WT utan en poängjakt med lite annorlunda upplägg och annan bedömning. Vinna startade i elitklass och vi startade redan på morgonen.

Första stationen var en dubbelstation. Det sköts och kastades en dubbelmarkering åt ett håll. Sen vände man och så sköts det åt det andra hållet. Man skulle sedan ta in dirigeringen och därefter dubbelmarkeringen. Vinna var lugn och förig och det var korta avstånd så det fick snabbt och lätt.

Andra stationen var också en dubbelstation. Nått som de kallade en 2,5a. Först en kort transport följt av skott och kast. Domaren bestämde sedan att den först kastade skulle in. Skickade Vinna som vek av lite mot den andra. Blåste stopp och dirigerade tillbaka henne med ett vänsterkommando och då kom dummiesen in. Det sköts sedan och kastade en till markering där den första hämtats. Nu fick man ta in dem i vilken ordning som helst. Eftersom de var relativt nära så skickade jag bara med ett kommando och Vinna valde direkt den som kastats tidigare. Lämnade av fint och hämtade sedan den andra. I mina ögon perfekt! Men.. då menade domaren att jag skickat henne på den ena men att hon tagit den andra. Om det inte spelar någon roll vilken som ska in först så styra jag inte hunden utan min hund får ta dem i vilken ordning den vill men han menade att det skulle göra på nått annat sätt uppenbarligen och drog därför 14p på den stationen. 

Den sista stationen var en markering som skulle hämtas in sedan skulle man skicka hunden på den linjen men också förbi ÖKL dirigeringen som låg på samma linje och sedan ta den dolda dirigeringen längst ut. Inga problem sa Vinna.

Jättenöjd med Vinnas jobb, mindre nöjd med domaren egentolkning på en station. Poängen blev i alla fall fina på de övriga stationerna med 19. 19, 6, 18, 20 och totalt 82p.

Prisutdelning gav en dummies, foder och lite annat smått och gott för en 2a plats i elitklass.

Efter prisutdelningen åkte vi och tittade på Ökl, Elitklass och sedan åkte sedan till Granviks hamn och åt lunch, clubsandwich.


Efter maten blev det en tur till Djäknesundet som var en häftig plats och fint bad även om vi inte badade. 




Vi avslutade vår sightseeing med ett stopp i Klangahamn där vi köpte färska kräfter från Vättern kokta idag. Mums vad gott det ska bli i morgon!

Väl tillbaka på campingen blev det som vanligt ett dopp och sen på kvällen, efter att vi ätit middag så gick vi över till Tina, Johanna, Guro och Ronnie och där blev det en hejdundrande fest med mycket Skåne till herrarna.

Inga kommentarer: