söndag, augusti 08, 2021

Utställning

Sista dagen på tollarspecialen är det utställning. Jag hade inte anmält Vinna dels för att hon är fullkomligt pälslös men också för att jag tänker att hon kanske inte har nån chans ändå med tanke på att hon inte riktigt rör sig ren längre. Men Esset var anmäld till öppenklass och trots att hon är helt pälslös så kan det vara bra med träningen men också att få en bedömning. Hennes konstruktion går i alla fall inte att dölja under någon päls...

Hon har en förmåga att passgå så vi fick springa om några gången men i övrigt skötte hon sig så fint med härlig attityd kring att visa upp sig. Fin kritik och HP trots avsaknad av kläder som domaren uttryckte det. När hon ställdes mot övriga 5 med HP i Ökl åkte hon dock men hon var också den enda som inte hade någon päls. 


Utställningen flöt på bra och Essets bror och syster som båda fick 1a pris på tollingjaktprovet placerade sig som 3 och 4 i kampen om juniortollarmästartitteln. Vinnas mamma Pixel blev BIS veteran.


Hela tillställningen ar färdig klockan 14:30 å då åkte jag tillbaka till campingen och hämtade Henke och Vinna. Vi åkte sedan till juniorrutan så att Esset fick träna på provet med dummies. Hon löste markeringarna efter en omtag den här gången. Söket som var på lite små landtungor var hon också lite försiktig på men löste det hela i alla fall. Vinna fick också köra provupplägget och det var inga som helst problem för henne.

På vägen till campingen åkte vi och handlade och precis när vi kom tillbaka till campingen och hade lyft in dynor och badlakan som hängde ute öppnade sig himlen och det blev ett ordentligt. Vilken tur att Henke hade packat ihop förtältet tidigare i dag då det var torrt. Esset var trött och sov som en stock trots skyfallet och dundrande åska.

Många åkte vidare hemåt idag. Håkan och Jeanette, Anette och Ola mfl. Vi stannade dock en dag till och bara slappade på kvällen.

Trots uteblivna toppresultat så blev det ändå en del priser.

Inga kommentarer: