lördag, april 16, 2022

Hundträningsdag

 Hyffsad tidigt morgon även idag. Efter frukost gick vi en promenad upp till bergtäkten där isen fortfarande låt tjock. Gick sedan och sa hej till grannarna innan jag tränade lite vilt med Esset. La ut ett sök med två änder, en korp, en gås och en kanin. Hon fullkomligt svepta in allt utan några som helst problem.

Gjorde sedan om övningen med två änder och kaninen på söket. Gåsen på dirigering och korpen på markering så gick det precis lika bra. 







När Vinna sedan skulle få ta in söket så svepte hon in kaninen och korpen men när hon kom till gåsen så började hon käka på den så nu är det definitivt död. Efter det fick hon inte apportera nått vilt mera idag.

När vi gick en promenad på täkterna försvann Esset på vittring från vad vi tror var rådjur. När hon väl var infångad gick vi ner till fårhagen och körde årets första vattenarbete. Tjejerna fick varsin enkelmarkering över ån, strömmande vatten. Ingen av tjejerna tvekade utan gick i, simmade över och tillbaka utan att tveka för de kalla och strömmande vattnet.

Efter detta blev det lite laxlunch och sedan åkte vi hem. 

Väl hemma rensade vi upp ytterligare plattor från framsidan och sedan blev det en kort promenad innan vi gick in och såg handbollsmatchen mellan Sverige och Danmark.

En välbehövlig vila och två mycket trötta och nöjda hundar väntade efter detta.

Till middag blev det grillad Svensk oxfilé, bland de godaste köttet jag ätit på länge samt lite klyftpotatis och efter det blev det lite bildfix och bloggskrivning samt "Olympus has fallen" på tv.

Inga kommentarer: