fredag, april 08, 2022

Snösmocka

 Jaha, så kom då aprilbakslaget som de utlovat. Hade hoppas att vi inte skulle få så mycket snö utan att det mesta skulle hamna i Gävle men se icke!!! 


Stökigt att ta sig till jobbet då det inte var plogat någonstans men samtidigt få som kört så det hade inte hunnit bli spårigt. Höll man bara jämn och låg fart och hade låst 4-hjulsdriften så gick det bra.

Eftersom allt tar lång tid när det blir så här dåligt väder så bestämde jag mig för att stanna hemma efter lunch och göra de sista timmarna hemma. Köra hem genom stan, byta om för att kunna gå med hundarna, gå med hundarna i djupsnö och sedan byta om, käka och köra tillbaka hade tagit minst 2 timmar men genom att stanna hemma klarade jag lunchen på ca 1 timma istället.

Vägen genom byn var inte plogad då vi hoppades att snön skulle sjunka ihop snabbt men då jag, med min relativt höga bil, gick ploga hela vägen så var det inte annat att göra är att ringa ut han som plogar.

Syns inte så tydligt men snödjupet var över 3 dm på vägen när jag kom hem. Å så här såg det ut utan för fönstret medans jag käkade.


Jag säger bara en sak! Dö vinter jäv-l!!!

Det var i vart fall tur att jag sprang igår för idag är det inte tal om någon löprunda. När Henke kom hem fick han montera tillbaka plogbladet på 4-hjulingen som vi såklart monterat bort. Tur i alla fall att man har den för det var så tung snö att det omöjligt gick att skotta med spade utan 4-hjuling och snöslunga var det som gällde. Jag promenerade under tiden med tjejerna genom byn och delade ut kallelsen till årsmötet för vägföreningen så nu är det gjort i alla fall. Tog lika lång tid som för Henke att skotta hela gården så jag klarade mig precis från det jobbet.

Till middag blev det ceasarsallad och ett glas vitt vin. I morgon ska jag ha en riktig slappardag medan Henke är på loge hela dagen. Hoppas även tjejerna tycker att det är en bra idé.

Inga kommentarer: