lördag, april 30, 2022

Valborg 2022

 Vaknade med lite lätt huvudvärk så tog en huvudvärkstablett, en kopp kaffe och chillade lite framför nyhetsmorgon fram till frukost som idag bestod av smörgåstårta. 

Strax efter klockan 10 tog jag med tjejerna ner till täkten ovanför sjön där vi var ett gäng som samlats för att dra ris och samla ihop allt som hittills avverkats. Vi kämpade på riktigt bra och har nu dragit ihop det mesta av de som fällts jäms med vägen. Ytterligare lite fällning både längs vägen och även enligt en smal sträng mellan täkterna skulle behöva röjjas innan det blir helt öppet. Sen är ju ett önskemål att även det som kommit upp nere mot sjön ska röjjas upp men det lär inte bli i år. Nu ska allt ris flisas och bli värme till intilliggande lantbruk.

Klockan 13 rundade vi av och jag tog en promenad över täkterna bort till andra änden av byn och sedan genom byn tillbaka. 

Väl hemma åkte jag in en snabbis till stan innan det blev den sista biten av smörgåstårtan till lunch och sedan en timmes vila. 

Avslutade valborg med att kratta baksidan och gå en kort promenad med tjejerna samt låta dem ta in ett gemensamt sök innan vi gick in. Mycket utevistelse idag, från 10-19 med undantag för knappt 2 timmar.

Till middag lagade jag senaps och pepparrotsfylld lövbiff med pommes. Mums!

Började se "A handmade´s tale" som jag inte sett tidigare. Plöjde tre avsnitt från första säsongen innan jag gjorde kväll/natt vid 02-tiden. 

Inga kommentarer: