lördag, april 02, 2022

Skogsarbete

 Vaknade vid 8-tiden och efter lite kaffe och nyhetsmorgon blev det frukost och sedan gick Henke ut och fixade med fyrhjulingen medan jag tog med tjejerna på en promenad runt sjön. Vid täkterna stanna jag till dit Henke och resten av gänget nu samlats då vi är ett gäng som ska röja och fixa vid "skogen" nedanför vägen. Henke. Peter B, Cristian och Krister gick med röjsågar och motorsågar medans jag, Helena, Dan och Anna med barn röjde upp och drog ihop riset. 

Vi hann med massor under de tre timmar vi alla höll på men det återstår mycket arbete för att få bort allt ris och framförallt dra ihop det och göra nått vettigt av det.


När vi kom hem fraktade vi bort alla plattor som vi tagit bort när de grävde nytt avlopp. Massor med plattor som ska grävas bort och flyttas men vi orkade inte mera idag.

Henke åkte och handlade efter lunch och dusch och sedan slappade vi i soffan några timmar innan vi gick en promenad genom byn och löt hundarna ta ett sök med minidummiesar igen.

Till middag blev det idag löjromstoast och sedan en fisk och skaldjurssoppa med torsk. lax, räkor och blåmusslor. Riktigt mumsigt!


På kvällen blev det telefon, Ukrainakonsert och lite annat tv-titt samt uppdatering av blogg och hemsida.

Inga kommentarer: