söndag, april 24, 2022

Träning hos HC jakt

 Idag var det dags för andra träningstillfället hos HC jakt. Även denna gången på täkt med massor med skott och tränings på linje men långa markeringar, massor med passivitet och skick till olika målområden.

Den här gången var det inte en enda labrador och bara 2 av fem hundar var svarta (flattar) för ovanlighetens skull. Esset var såklart enda tollaren och utöver det var där två jaktgolden. Riktigt roligt men lite andra raser än labradorer och flattar vilket annars är det enda som vi tränar med.

Esset skötte sig alldeles utmärkt även idag trots att hon skickades utan att ha sett målområdena prepareras. Idag utmanades hon också genom att skickas nära andra hundar och förare i linjen. Det var lite konstigt tyckte hon men även det överbryggade hon fint. Inte heller denna gång gick hon upp i stress, hade ljud eller försökte knalla. Mycket fokucerad och fin är hon.

När jag kom hem från träningen hade Henke rastat Vinna och börjat regla upp för nya altanen. Jag tog tjejerna på en en kort promenad innan jag gjorde lite lunch. Gick sedan och städade upp gården från bajs samt hackade upp den sista isen som jag nu hoppas försvinner under morgondagen. Hjälpte sedan till lite med regelbygget men då Henke istället bytte däck på bilen så tog jag tag i att samla ihop sten på framsidan och sedan grävde jag bort den stora busken som skulle bort efter avloppsgrävningen. Lyckades backsa upp den på en presenning som Henke med hjälp av fyrhjulingen lyckats dra ut i skogen så vi slipper ha den mitt på gräsmattan.

Jag skurade sedan vinterdäcken innan vi med värkande kroppar gjorde kväll. 

Henke gick in och tog igen sig lite mera jag gick med tjejerna runt sjön sen hoppade vi i baljan för att om möjligt mjukna upp lite.

Till middag blev det LCHF kebabpizza och sedan Mästarnas Mästare på tv. Lite efterrätt innan det var dags att krypa till kojs blev det också eftersom vi hade kvar lite rester från igår. Mums! 

Inga kommentarer: