söndag, maj 01, 2022

HC träning

 Uppstigning vid 07:30 och sedan frukost och transport till Edänge för träning hos HC-jakt. Detta var tredje tillfället av totalt 6 träningar. 

Idag flyttade vi ner från täkterna in i ett sumpigt och risigt område

Dagens träningsgäng bestod och mig och Zenitha, Mona och Monika med golden och sedan en labbe och ytterligare en flat. En fin blandning således...

Träningen blev betydligt mera krävande nu när området blev mera tungsprunget. Esset hade en förmåga att dra sig till höger vid dirigeringarna idag men i övrigt gjorde hon ett stabilt och fint arbete med bra markeringar, fin stadga och passivitet. 

Eftersom Vinna var med i bilen fick hon komma ut på området och köra lite markeringar och dirigeringar också. Hon fick dessutom mingla runt medan vi fikade. 

När jag kom hem hade Henke precis anlänt. Vi tog en promenad genom byn och runt sjön och sen satte vi igång med altanen  och de sista reglarna samt krattade uppe på kullen så nu är baksidan klar och altanen färdigreglad.

En riktig arbetshelt och med en stegräknare som visade på 15.000 steg kan man inte vara annat är nöjd. Hundarna har också fått sitt så en grillad oxfilé med pommes var vi värda efter den här helgen.

Inga kommentarer: