torsdag, maj 26, 2022

Kurs med Trond Gjøtterud

Röd dag, kristi himmelsvärds och dags för träning igen. Denna gången för Trond Gjøtterud hemma hos Grete och Göran i Ljusdal. Fokus på dagens träning var fotgående och att inte ge fler kommandon än nödvändigt. Ge hunden bra förutsättningar för att följa med och göra rätt när den inte tar egna initiativ. Att skapa lugn och följsamhet vilket i förlängningen ger fokus i arbete.




























Som vanligt är jag så nöjd med Esset. Behöver inte be henne sitta, stanna, tjata på henne eller hålla fokus. Hon hänger med, är avslappnad, tyst men har ändå full fokus på allt som händer omkring henna. Riktigt härlig att träna med.

När jag kom hem efter träningen hade Henke skruvat klart hela bron, Trodde väl aldrig att han skulle hinna allt på en dag. Titta vad fint det blivit! Nu återstår "bara" ribborna i räcket.



När jag kom hem bevattnade jag och sådde också gräs på gräsmattan samt la ut fiberduk. Kommande dagar ska det komma en del regn vilket kan vara bra för den blivande gräsmattan.

När hundträning och arbete var färdigt så tog vi med lite gott att dricka och gick ner till grillplatsen och satt och vilade en stund och bar njöt av eftermiddagssolen. 
Efter det så gick vi hem och fixade middag som idag blev grillat. Kvällen spenderades sedan med foton och tv.

Inga kommentarer: