söndag, maj 15, 2022

Färdig trall och viltträning

 Lite sovmorgon och sedan en promenad genom byn innan vi åter igen åkte till ByggMax för att köpa mera virke. Idag SKA trallen bli klart!

När vi lastat av inköpet hemma så tog jag med tjejena till sjön. Vinna fick börja med att köra sök och dirigering med dummies. Var bara 5 på söket men tungsprungen myr och vatten sög på Vinnas energi så hon tog slut snabbt. Hon är verkligen inte sitt tidigare jag utan orken tryter och det mesta är tungt för henne nu även om hon vill jobba å då får hon såklart det. 💓💓💓

Efter det fick Esset köra motsvarande jobb men med vilt och dessutom en del vattenmarkeringar med and för att kolla av igångar och avlämningar. Riktigt duktig och uthållig. Hon fick också bra störning när två fiskare kom och gick genom söket när hon skulle jobba.

























Medan jag tränade hundarna skruvade Henke trall och när jag kom tillbaka så sågades och skruvades den sista brädan på trallen. Jag började också skruva bort den gamla bron för nu inser vi ju att den också måste bytas ut. Så nu väntar en ny bro och sedan ett räcke men belysningen är på plats och inkopplad och trallen står där den ska vilket känns kanon!



Vi firade att altanen är klar genom att åka och käka pizza och gå en promenad vid Igeltjärnen innan vi kom hem och fullkomligt däckade i soffan.

Inga kommentarer: