onsdag, maj 04, 2022

Fågelskådning 2022

 Full fart på jobbet som alla dagar denna veckan. Vid lunch åkte jag hem och gjorde de sista timmarna för dagen hemifrån vilket var praktiskt eftersom vi skulle ut på fågelskådning efter jobbet idag.

Tog med tjejerna på en löprunda på lunchen. Idag, eftersom det är saltat på vägen så sprang jag på vägen bort genom byn men vägen tillbaka genomfördes på täkterna. Totalt 3,5 km mätte rundan.

Klockan 16:30 avrundade jag jobbet och käkade lite innan jag åkte till jobbet för vidare transport till Borka där årets fågelskådning inleddes.

Lite kylslaget men vi stod i lä så på en plats var det lugnt att stå och skåda medan vi på den ena sidan blåste riktigt kallt från havet.



Efter någon timmar på plats så åkte vi vidare till Fläcka som är ett mysigt lövskogsområdet intill Siviksfjärden där vi också fikade lite.


Årets skådning resulterade i 51 olika arter och för egen del var den största behållningen de tre Bruna kärrhökarna som vi såg under långa tider i Borka samt fiskgjusen som fiskade framför våra ögon.

Tyvärr fick jag rejäl huvudvärk så när jag kom hem vid 21:30 så däckade jag med en kylmask över ögonen och en filt över kroppen.

Inga kommentarer: