tisdag, maj 03, 2022

Resultatet från Essets JADD test

 Igår kom resultatet från Essets JADD test och det var det bästa tänkbara resultatet N/N eller Clear om man så vill....

Detta resultat underlättar om det blir aktuellt med avel på Esset för då är det inte en faktor så jag behöver ägna så mycket energi åt när det gäller val av hane. Det är inte så många hanar som är JADD testade och hade Esset varit anlagsbärare så hade jag behövt en hane som är testad fri men nu behövs inte det.

Annars så var jag på en mycket intressant föreläsning med fokus på PFOS/PFAS idag på förmiddagen. Vid lunch åkte jag hem till hundarna och tog en löprunda på den nygrusade vägen och sedan åkte jag ut till Qstar macken i Hög som de nu håller å att sanera. Blåsigt och ruggigt kallt var det.

Den sista timmen satte jag hemma och jobbade och när Henke kom hem så tog vi en promenad runt sjön innan vi satte igång och göra lammfärsbiffar så nu har vi en hel hög med matlådor också. Mycket bra!

Kloklippning som jag skjutit på blev äntligen av så nu är bägge tjejernas klor klippta, nu skulle bara tassarna behöva friseras lite också. Konstigt att trots att de är så utfällda så nog tusan har de massa "fluff" på tassarna.

Inga kommentarer: