lördag, november 17, 2007

Mentalbeskrivning

Idag var det dags för Mentalbeskrivning. Blev väldigt sent med tanke på att valparna nu är 2,5 år men det bar helt enkelt inte blivit av tidigare. Det var egentligen tänkt att det skulle ske i samband med Tollarspecialen men det kom annat emellan då och det var inte så många som hade möjlighet att komma. Hur som helst blev det 4 hundar från kullen som kom, en anmäld fick förhinder pga sjukdom. Ett par till kommer förmodlingen att MH:as senare.

Bozz var den hund som gick ut först. Han visade sig vara en riktig cooling, lyfte knappt ett ögonbryn på dumpe eller skramlet. Har väl aldrig sett en så cool hund i de momenten tror jag. Tyvärr har något hänt i samband med skott så det gillar han inte. Att vara brevid skjutbanan är inget problem men vid andra tillfällen kan han tycka att skotten är jättejobbiga. Idag sprang han till husse och sedan ställde han sig lite på sidan om och sa att nu vill inte jag leka mera så testledaren avbröt.

Precis före lunch var det Ronias tur. Ronia är en liten näpen tik som visade sig vara den som bäst gillade att kampa av hundarna. Hon var lite distraherad av att husse stod i publiken i början så för att det inte skulle inverka på resultatet fick husse gå med också då kunde hon fokusera på det som hände på banan istället för att hålla koll på honom. Ronia reagerade rätt lagomt i allt och skotten var inga som helst problem, en etta.

Efter en stresslunch på Mc Donalds var det Ellas tur att gå. Hon reagerade inte särskilt mycket på Dumpe men skrammlet var väldigt otäckt. Inga kvarstående rädslor dock men när det var dags för den avslutande leken såg man att hon gått ner sig ordentligt trots allt. När sedan skottet avlossades var det droppen. Då ställde hon sig på sidan om och sa -Nu räcker det!! Ella är annars INTE skotträdd eftersom de regelbundet tränar på brukshundklubben vid skyttebanan och hon där aldrig reagerat på skotten. Idag var det nog helt enkelt allt annat som satt för djupa spår och skotten blev liksom droppen...

Sist men inte minst var det Alice tur men före det så hann vi med lite fotografering. Tyvär hade Bozz hunnit åka hem när det blev gruppfoto men han finns med i alla fall för han fotade jag ju på morgonen.

Ella, Neo, Humla, Alice, Ronia och mamma Maja

Neo, Humla och Alice

Ella, Neo, Humla och Alice

Alice har ställt upp sig

Vackra Alice, hon var såå fin!!!

Ella, lik Neo i huvudet

Ella igen

Mamma Maja

Ella, neo, Humla och Alice, igen...

Bozz före Mh:t

Ronia före mh:t

Ronia, mormor upp i dagen

Alice var också lagom i sina rädslor och har en enorm tillit till sin matte. Spökena tyckte hon var en riktig baggis och verkligen ingenting att bli rädd för. Då Alice blivt rädd för smällare/raketer ville de inte utsätta henne för skotten utan avstod det momentet.

När MH:t, som arrangerades för första gången på schäferklubben i Linköping, var över åkte vi i samlad trupp till en pizzeria för att få lite mat i magen. Där hann vi diskutera resultatet, kommande aktiviteter och planer och lite om vad vi haft för oss sedan vi träffades sist.

Klockan 17:30 lämnade jag Linköping och begav mig hemmåt. Än värre bilföre denna gång då det bitvis efter vägen var rejällt dimmigt. Åkte i alla fall non-stop till Hudik kom kom hem klockan 21:30. Då blev det en promenad med hundarna och sedan orkade jag inte mycket mera. Somnade i soffan och sov till klockan 01:00. Gick då upp till sovrummet och sov vidare ända fram till 10:30 dagen efter!!!

Inga kommentarer: