lördag, november 03, 2007

Träningsdag

Eftersom det var arbetsdag före röd dag så jobbade vi bara halv dag idag. Vid halv 9 flexade jag ut och åkte med Neo till veterinären IGEN.. Han har en knöl sedan ett fästigbett som börjat växa så väldigt trots att vi plockat bort fästingen för över 2 månader sedan. Ville kolla upp den och eventuellt tömma den om det gick. Det visade sig vara en cysta som dock var helt ofarlig och inte inflamerad men förmodligen en reaktion pga fästingen. Den tömdes och prover togs men som sagt, helt ofarlig så nu är han nästan platt bakom huvudet igen...

Efter jobbet åkte vi till Njutånger för lite hundträning. Melker, Helena, Jeanette, Fredrik, Therese och jag var på plats. Jag var där en halvtimma före de andra för att hinna göra Neo på egen hand. Han fick ta några långa dubbelmarkeringar och sedan ett stort sök. Han är ju hetsigare nu än någonsin men jätteduktig markör trots sin stress... Söket gick dock inget vidare, mycket spring och lite effektivitet. Här kommer några bilder:

När övriga hade kommit åkte Neo in i bilen och Humla fick komma ut. Hade ju tänkt köra vilt med Neo också men hann aldrig det tyvärr. Hade varit kul att se skillnaden sedan kastreringen. Hur som helst , nu skulle det slipas linjetag med både dummie och vilt samt lite sök. Började med de långa linjetagen. Terese la ut en hel bunt med dummisar på en plats vilket inte hundarna såg. Sedan la vi ut ett fletal vilt på en annan plats. Viltet bestod av måsar, rapphöns, nöskrika och kanin.

Therese sköt några dummisar till platsen där dummisarna lagts ut så att det skulle bli lite retning sedan turades vi om att skicka våra hundar till området. Jag, Therese och Melker skickade våra hundar. Alla var kanonduktiga, inga som helst problem trots det långa avståndet.

Humla kommer in med en dummie från stenhögen längst bort mot skogskanten...
Å Humla med en rapphöna från den andra platsen dit vi skickade på linjetag
Siv kommer in med en mås
Å Noomi kommer med ytterligare en rapphöna
Provade sedan att skicka till den andra platsen med fåglarna. Melker började och på så vis fick Huimla lite retning till området. Var inga problem att sedan skicka henne. Inte heller viltet var nått problem även om det var frystorkat.

Avslutade träningen genom att lägga ut allt vilt på söket vilket Therese och jag sedan turades om att skicka våra hundar på.


Humla med en mås från söket
Siv med en kanin från söket
Å avslutningsvis Humla med kaninen från söket
Efter träningen åkte jag och hämtade Henke på jobbet. Åkte sedan hem och gjorde oss klara för at gå ut och käka. Hämtade Ida och gösta och träffades hemma hos oss för att ta en drink och äta lite ost och kex. Tog sedan en taxi ner till Radjos där vi skulle äta middag.
Eftersom vi ätit så mycket hemma hos oss hoppade vi över förrätten och tog istället ett glas vi i väntan på maten. Jag och Henke åt Helstek oxfilé, Gösta åt tornedos och Ida åt hjortfilé. Min och Henkes potatis tog slut så vi beställde in mera. Efter att inte fått in nått på 10 minuter sa vi till igen och då hade vår beställning gått till nått annat bord men nu fick vi in potatisen i alla fall. Som kompensation eftersom vårt kött nu blivit kallt bjöd de oss alla på efterrätt. Det blev en trevlig kväll med god mat trots allt.

Inga kommentarer: