lördag, november 10, 2007

Oplanerad dag

Idag fick dagen verkligen passera som den ville. Steg upp och tog det lugnt och åt frukost, Gick en sväng med hundarna och åkte sedan till Iggesund för att hämta bilen och Helena och Melker. Zandra var också där med sin lilla Wachtelvalp Driva som var såå liten och söt som socker.

När Zandra hade åkt åkte jag och Helena till båten för att dra upp den för vintern. Gick först en sväng med hundarna och Neo var helt hysteriskt vild så det tog lång tid att gå ner för stigen. När sedan alla var lös blev det lugnare men helt pltsligt hör vi skall som tyder på slagsmål så vi kallar in hundarna och kan då konstatera att neo blöder på hakan. Enda tänkbara som kan ha hänt är att Aya och Neo rykt ihop men varför vet vi inte för det är inget som normalt händer och särkilt inte när det bara är ute och röjer.

När vi kom tillbaka till båten visade den sig vara alldeles vattenfyld, vatten som dessutom frusit och årorna satt såklart fast i vattnet. Hackade lös dem och lyckades knacka bort isskorpan och tömma för vi orkade inte rucka dem med allt vatten i. Drog upp båten och vände på den så nu ligger den säkert för vintern.

Drack lite kaffe och gick sedan tillbaka till bilarna. Behöll Aya och Humla framme och la ut ett sök i skojjig terräng med rejäla höjdskillnader och lite svårsprunget. Började sedan med att Aya gick ta markeringar med gömda smådummiesar. Dvs jag kastade en dummie till en plats där det låg smådummiesar. Hämtade sedan in den kastade dummiesen medan Aya inte såg och sedan skickades hon. På så vi kan hon inte bara springa till rätt område och hittta dummiesen med hjälp av synen utan hon var tvungen att slå på näsan. Märkte tydligt att hon är van att söka med blicken så första gången gjorde vi om och då fixade hon. Andra gången var näsan med när hon kom ut till platsen, helt rätt övning för Aya som är en så bra markör.

Huml fick sedan ta in två dummiesar från söket, sedan Aya 3 och Humla 2 igen. Då bröt vi och sedan fick Humla ta två markeringar men utan smådummiesar. Det var rätt dålga och långa markeringar så jag vill einte utmana ödet. Hon skötte sig fint sprang ut till rätt område men fick sedan leta där ett tag innan hon hittade dem. Kändes som om det blev precis lagomt svårt.

Aya tog sedan in två dummiesar och sedan tog Humla en sista för nu gick det trögt och desutom var det ju inte mycket kvar där ute så jag ville inte skicka igen.

Avslutade Humlas träning med ett riktat närsök vilket hon klarade fint.

Nu fick Neo och Noomi komma ut istället. Eftersom Neo är såå himla stressad nu för tiden körde vi inga kast utan Neo och Noomi fick gå växelvis på söket, Noomi tog också ett riktat närsök men det kärde jag inte med Neo.

Vovvarna var duktiga men det är ju jobbigt när Neo är så här stressad. Skönt i alla fall att han fick vara med och att han fick pasivitet, det får han ju annars inte eftersom jag tycker att han är för jobbig och stär för mycket. Noomi brydde sig dock inte om Neos stress utan skötta uppgifterna fullt koncentrerad på det jobb som skulle utföras.

Nu var det rejällt mörkt och eftersom det inte blivit någon lunch idag så hämtade jag pizza på vägen hem så vi åt en tidig middag redan klockan 17. Kvällen blev lång och inte var det nått skoj på tv heller...

Inga kommentarer: