lördag, maj 22, 2010

Båthämtning

Japp, idag är det dags. Båtaffären ska göras klar så Henke tillsammans med Lasse åker ner för att kontrollera det sista på båten och sedan följa med när båten körs upp av den förra ägaren. Då Rolf (förre ägaren) skulle iväg på 50-års fest ikväll så var det viktigt att leveransen ägde rum på förmiddagen. Henke och Lasse anlände därför till Heby utanför Uppsala klockan 06:00. Där bjöds de på riktig hotellfrukost med allt från gröt, fil, yoghurt till olika juicer, marmelader osv.
Båten inspekterades och sedan klockan 08:00 påbörjades resan. Såklart hade de otur att generatorn på "lastbilen" som drog båten gick sönder så de blev stopp. Ingen verkstad fanns i närheten men som tur var visade det sig att det bodde en liten Åsa-Nisse i ett närliggande hus som hade generatorer. De passade dock inte men Åsa-Nisse kunde bygga om en så efter totalt närmare 4 timmar så rullade ekipaget vidare igen. De skulle ha anlät till Hudik vid 12-13 tiden men istället kom de fram klockan 17:30. Stackars Rolf som nu blev sen till festen och som dessutom kom hem med en trasig lånad lastbil.

Här kommer i alla fall lite bilder på båten:Jag handlade och fixade lunch för sällskapet men det visade sig ju att det inte blev nått med den saken. Krattade också gräsmattan, var ute med hundarna, städade lite och var dessutom iväg och träffade Helenas valpkull eftersom de hade valpträff i det härliga vädret.

När båten var på plats kom Lasse och Birgitta och hjälpte oss att äta upp all lunch, det fick bli middag istället. Blev rostbiff och potatissallad, rökt skinka och mimosasallad, fetaostsallad, melon, avokado och räkor. En rikig sommarbuffe med andra ord.

Vi gick en promenad tillsamans med Lasse och Birgitta när de gick hem och när vi kom hem så gick vi och la oss ganska omedelbart. Såg lite från filmen I samlarens spår men lyckades somna nån gång strax före 01. Vaknade klockan 01:11 av ett väldigt fyrverkeri som såklart gjorde att Neo reagerade. Humla kom också in till oss men det var neg mer för att hon vaknade av ljudet och bytte sovplats för hon somnade om i vår säng direkt. Neo tog sin flykt till nedervåningen men jag hängde inte på honom och i morse när vi vaknade sov han gott uppe i vårt gästrum.

Inga kommentarer: