söndag, maj 16, 2010

Träningsprov

Dagen började lugnt och eftersom vädret inte var så skojjigt bestämde vi oss för att åka till Kjelles och köpa lite jord och göra iordning pallkragarna/trädgårdslandet. Köpte också lite frön som vi får se till att plantera sedan men idag blev i alla fall pallkragarna klar.

Regnet kom sedan och jag kände mig väldigt seg, nästan bakis så jag slappade inne en stund sedan tog vi en långpromenad med hundarna. Neo var åter igen skeptisk på att vara ute men tidigare i helgen när vi var i Enånger visade han inga tecken på oro vilket kändes skönt. Jag har nu börjat ge honom Zylkene så får vi se om det har någon effekt.

På kvällen åkte jag iväg till båten för vi skulle köra träningsjaktprov. Vi hade tinat 2 korpar, en and, 2 kaniner, 2 trutar, 2 kråkor och en kaja. Vi la upp ett prov och jag startade som hund nummer 2. Humla gjorde fina vattenarbeten, bra transporter även om hon var som en trumpinne brevid mig och sedan kom vi till söket. Då kom hennes tveksamheter fram. Först kom en kanin in och sedan en trut. Treje viltet som hon hittade var en korp och den gick hon ifrån. Därefter hittade hon en kråka som hon tänkte överge men se det satte jag stopp för. Efter det kom allt villt in i full fart genomgående med mycket fint söktempo, fina grepp och fina avlämningar.

Provet avslutade med en markering med kråka och även denna satt fint.

Varför kommer denna tro att hon kan välja vilt när det blir provsituation? Känns inte bra inför kommande prov men vi gör ett nytt försök i morgon då viltet dock kommer att vara ännu skabbigare.

Blev bara en bild från kvällen. En bild på Grattis på väg in till Zandra

Hade fått rejällt ont i skallen nu så jag gick och la mig direkt när jag kom hem. Tyvärr men en sömnlös natt med mycket spring för att hämta kylmask och värmekudde.

Inga kommentarer: