lördag, november 03, 2012

Stadsbesök, fika och närkontakt med älgjägare

Vi började dagen med en promenad i skogen. Gick en mellanlång sväng å det var riktigt skönt även om det verkligen var genomgrått och tråkigt väder. När vi hade gått över htgget, genom skogen och förbi saltstenen. Följt avloppsledingen och sedan korsat nästa hygge och var 20 meter från vägen så börjar Vinna som var några meter före att skälla. Tror ni inte på tusan att där står en älgjägare. Kopplade hundarna och följde sedan vägen tillbaka till bilen helt enligt planerna. På den 700m långa promenaden kom fyra bilar med jägare och körde om oss. De bröt nog för lunch men jösses vad jägare det var i området. Tur att vi hade våra gula västar på oss.






Ska nog ta och snacka med jägarna och be dem skylta uppp när de jagar i området. Det finns trots bara två infarter till skogen så jag tycker gott att de kan sätta upp en "jakt pågår" skylt. Då slipper de oss och Gunilla med sina vovvar som kom in i jakten på eftermiddan. Dessutom kan vi känna oss trygga när vi går där och det inte pågår jakt. Ska försöka snacka med nån till veckan.

Efter promenaden åkte vi ner på stan och shoppade lite och gick sedan upp till Lasse och Birgitta och fikade Myrans goa ENORMA vaniljbullar med vit choklad.

På eftermiddan tog jag ytterligare en lång promenad med vovvarna men denna gången efter vägen. När jag kom hem fick Vinna träna lite upptag på kråka och sen fick Humla komma ut på gården och apportera lite. Humla uppskattade jobbet väldigt mycket så jag känner verkligen dåligt samvete för att hon inte fått nån träning på mtcket länge!!!

Såklart blev det lite värmande glögg när vi kom hem. Henke hade då röjt undan lite sommargrejjer från garaget. Vi bheöver nog all plats vi kan få till där nu för vi måste verkligen rensa i huset.

Kvällen bjöd på Kycklinpaj och "Så mycket bättre"

Inga kommentarer: