söndag, november 04, 2012

Vinna räddningshund?

Idag åkte jag och testade på Räddning med Vinna. Tror i ärlighetens namn inte att jag kommer att slå mig in på den karriären men vilken bra miljöträning för hunden!!!

Vi höll till i "underjorden" i allehanda kulvertar, ventilationsrum, förråd där allt mellan himmel och jord förvarade. Vinna visade på fin attityd även om hon av förståeliga skäl inte riktigt förstod vad det hela gick ut på. Miljöerna och underlaget var dock inga som helst problem och Figgarna var ju trevliga filurer med goda godisar och slutligen en kamplek. Skoj och MYCKET bra miljöträning. Kommer jag absolut att göra om fler gånger!



Nedanstående bilder tagna av Marias Bergs dotter.



Hade med Humla också och hon fick fungera vallare innan alla skulle börja träna. Bra miljöträning även för henne men hon är ju rutinerad så hon tog allt med ro och gick in där jag sa åt henne att gå in. Inga problem med underlag eller annat heller....

När vi kom hem tog jag med två dummiesar och gick en liten promenad med Humla och Vinna. De fick båda några dirigeringar och varsitt 2 dummiesök som de båda uppskattade väldigt mycket.

När vi kom hem på gården fick Vinna apportera kråka. idag fick hon hämta kråkan. Igår fick hon bara plocka upp dem när jag hade henne i koppel. Det går framåt med vilthanteringen. Kråkan fortfarande hel, inga tuggor denna helg.

Till middag idag serverades nått som verkligen inte hör till vanligheterna. Mycket god porterstek med kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé. Mycket mycket gott var det och mycket blev det över så nu har vi en middag till samt två lunchlådor.

Inga kommentarer: