fredag, november 30, 2012

Snökanon

Begreppet kom som en nyhet för mig för några år sedan men fenomenet sker titt som tätt numera. Verkar hur som helst som att det är på gång igen... Fick skotta mig fram till brevlådan i morse och garageuppfarten måste man ju stampa ner så att det blir ett ordentligt lager packad snö på gruset så kan man köra snöslunga nästa gång det kommer snö. Använde mig av bilen för detta ändamål. Packades fint men kommer såklart att måsta skotta både på lunchen och efter jobbet så att det i alla fall ser hyffsat representabelt ut till visningen i eftermiddag. Mysigt och ljusare blir det hur som helst nu när snön kommit.

Den där skogspromenaden på lunchen skippar jag däremot för tiden kommer att gå åt till annat. Hundarna kan ju vara ute på gården medan jag skottar så får de sin beskära del av utomhusvistelse i alla fall... Blev totalt drygt en timmas skottning på lunchen så promenaden blev kort.

Efter jobbet var det dag för den första husvisningen men först skottade jag ytterligare 40 minuter och lyckades dessutom sträcka mig i axeln. När det var dags för mig att avvika så tog jag med hundarna ut på golfbanan. Gick inte långt men det var rejält jobbigt då snödjupet var närmare 3 dm. Hundarna tycker det är underbart med snö och visst har det blivit mysigt. Men nu vill jag att Henke kommer hem och hjälper till och skottar. Det är riktigt riktigt jobbigt att skotta särskilt så här i början när man har grusuppgång. Måste ju packa snön för att inte få med gruset....

efter svängen på golfbanan åkte jag till Lasse och Birgitta och blev bjuden på god middag. Mycket gott och skönt att slippa vara ensam ytterligare en kväll och dessutom skönt att slippa fixa...

När jag kom hem blev det dock lite fix igen. Grejer som skulle ställas tillbaka och andra grejer som skulle tas fram. Phu, avslutade med ett välförtjänt glas  vin.

Inga kommentarer: