måndag, maj 18, 2015

Att ta tag i problemet direkt

Problemet vid provet blev som väntat Vinnas intresse för att äta änderna. Hade väl nästan gett upp men av någon anledning blev jag inspirerad av att jobba vidare. Vi var ju så nära…

Tinade tre änder varav två egentligen bara skulle användas på vatten då de var rätt ofräscha. Ja ja… Efter jobbet gick vi ut i skogen och körde lite träning. Kast och sök med det tre änderna och det gick finfint. Inga ätförsök. Hade citronhalsband för att banna och gott mjukfoder i burk som belöning. Belöningen verkade hon i alla fall gilla…

På kvällen läste jag ett kryptiskt inlägg på facebook. Ett inlägg som visade sig handla om mig och det jag skrivit i min blogg. Ett blogginlägg som inte var klart och som absolut lät som något annat än det var tänkt när det var klart och dessutom var det ju publicerat så det är ingen ursäkt.. Jag hade uttryckt mig plumt men varför kan man då inte ifrågasätta det direkt till mig istället för att skriv ett kryptiskt meddelande på facebook? Misstag är till för att rättas till… Här är i alla fall delar av mitt svar:

“Beslutade mig för att vara så pass rak att jag tar på mig mitt misstag även offentligt här på facebook (Fb) eftersom det tydligen är på Fb allt ska avhandlas. Jag skriva ETT svar på detta inlägg och dra erfarenhet av detta men sen kommer jag inte att kommentera detta mera.
Jag håller med om att jag hade formulerat mig slarvigt/kortfattat/dumt/opassande på min blogg. Jag har privat skickat en ursäkt till berörda och omformulerat min skrivning i bloggen. Jag hoppas samtidigt att alla i slutändan kan lära sig något av det inträffade.
1. Skriv och publicera inte inlägg i hast! Tänk efter en gång extra innan du skriver ut åsikter som påverkar eller beröra någon annan så att budskapet inte blir fel.
2. Prata/skriv direkt till den som man är besviken på eller som man tycker gjort fel så att denna får en chans att rätta till felet eller motivera sin åsikt. Mycket ärligare att skriva direkt till den saken berör än att hänga ut någon i meddelanden på Fb
3. Tänk efter vad du skriver om andra människor som du inte känner när du inte har hela historien klar för dig. Det är lätt att på FB skriva att folk är missunnsamma, avundsjuka människor med personliga problem. Är det rätt att uttrycka sig så över en person du aldrig varken träffat, sett eller talat med?”

Inga kommentarer: