lördag, maj 02, 2015

Hundträning, gårdsfix och cykling

Efter frukost tog vi en promenad med vovvarna sedan åkte Henke iväg för att hämta lite lastpallar och jag gick för att göra en första träning med vilt. Började med att låta Humla ta en dubbelmarkering och en dirigering vilket hon skötte bra men hon är stressad och på gränsen till lite hård i munnen. Hur som helst så fick sedan Vinna ta en dubbelmarkering och en dirigering allt med änder. Hon gjorde allt precis som jag vill att det ska utföras. Mycket bra!

La sedan ut ett sök men först fick hon ta en enkelmarkering. Allt gjorde hon helt enligt “regelboken”.

Även Humla fick ta ett sök men i ett annat område och hon var nu kanonbra!

La bort änderna och tog sedan dummiesar med andvingar. Körde dirigeringar. Ut, stopp, höger, vänster och ut. Vinna var riktigt riktigt duktig. Humla fick göra samma grej sedan gick jag ner till vattnet och körde årets första vattenapporteringar.

Vinna fick börja med en dubbelmarkering. Skötte det fint men liksom förra året fick hon kramp i ena frambenet vid första apporten. Bara hon fick gå uppe på land blev det bra å när jag skickade på den andra så var det ingen tvekan.

Humla fick ta en dubbel och när hon var på väg in så kastade jag ut en apport. Humla fick lämna av och sedan fick Vinna plocka in den sista på ett dirigeringskommando. Kastade ut änne en över Vinna när hon var på väg in. Det var svårt, hon hade gärna velat ta den men hon kom upp till mig. Fick sedan ta även den apporten. Totalt 4 apporter sedan gav vi oss och gick hem.

Det spöregnade så tyvärr blev det inga bilder idag då jag inte ville ta med kameran i regnet.

Efter att ha fått upp värmen så tog vi en tur till Byggmax för att reka vad det fanns för virke, Var också en sväng på Dollarstore, Ica och käkade lunch på MAX.

När vi kom hem skruvade vi bort trallen. Tog också fram alla trädgårdsmöbler och plockade bort all belysning i träd och liknande. Tog sedan hudarna på en 7,5km cykeltur.

Vilken bra dag! I morgon plockar vi bort den gamla trallen och börjar bygga en ny…. Vi måste dock iväg och köpa virke först….

Inga kommentarer: