söndag, maj 10, 2015

Genrep var det tänkt

Idag träffade jag Anna för att köra ett genrep inför tollingjaktprovet på torsdag. Det var i huvudsak vilthanteringen jag ville kolla av. Skulle hon klara tolling, skott, kast, apportering i vatten och sedan ett sök och dessutom i regn. Allt skulle göras i ett svep med änder och utan godisbelöning. Utan att gå in på några detaljer så gick det väl såhär…

- Tolling: Tycker hon är jätteskoj och speedar upp ordentligt men klarar ändå att vara passiv under tystnad…

- Skott och kast: Hon klarar av att jag sitter. Knallar inte men… När jag väl skickar henne så stannar hon en bit ut i vattnet. Såhär gjorde hon ifjol våras också. Det brister inte i vattenpassion men det har blivit en låsning. Har det med kallt vatten att göra?

- Apporteringarna när vi till sist fick henne att hämta är jättefina

- Söket gick bra, inget att anmärka på vilthanteringen vilket kändes väldigt fint!

Ska vattenigångarna ännu en gång blir det som fäller oss?

Medan jag var iväg och tränade så kom Bryngelsson och fixade vårt expensionskärl. Det visade sig att trycket var helt fel pga att det var för lite vatten i tanken. Justering så funkade allt som det skulle igen. Perfekt! Vilken service trots att det är helg!!!

Åkte iväg och handlade mat, gick med hundarna och dammsög sedan innan vi sjönk ner i soffan med varsin kopp varm choklad framför brasan.

Fick PM:et till provet, bokade en natt extra då samlingen var tidigare än jag trott så nu åker jag upp en dag i förväg.

Sov en stund och gick sedan ännu en kortis med vovvarna innan tacomiddagen. Huvudvärken återvände så det blev inte mycket gjort ikväll…

Inga kommentarer: