torsdag, maj 14, 2015

Tollingjaktprovsdags

Så var det dags… Hoppades såklart på ett 1:a pris för att kunna fokusera på Ökl fullt ut men det det fanns en hel del som kunde gå snett. Det största problemet är såklart risken för att hon ska ställa sig och äta vilt men det har sett bra ut hela maj. Däremot gick hon inte i vatten på träningen i söndags så måndag och tisdag har jag motiverat vattenigångar. Skulle det leda till knallningar? Eller skulle vattenigångarna fallera igen? Ja det var väl det som kunde hända.

Å facit kommer här….

Fin ansmygning och bra tolling även om jag tycker hon är lite väl snabb och väldigt fokuserad på tollingföremålen så de måste jag stoppa undan i passiviteten men då gick det fint. Tolling är något som vi faktiskt inte tränar på…

Vattenmarkeringarna satt hon fint på. Vid mitt skick gick hon rakt i och apporterade fint med fina avlämning i hand och inga hugg efter vilten.

Även andra markeringen var väldigt fin och precis som jag vill att det ska se ut.

Transport till söket med skott på vägen. Nu kom vi till det mest kritiska momentet… Första vilten på söket låg i vatten och de tog hon in fint. Jag trodde att vilten som låg blött men inte flytande på vatten skulle bli problem men det gick bra! Tyvärr var det när hon skulle ta ett vilt från land som det gamla matbeteendet kom tillbaka igen och hon ställer sig och sluter sönder anden. Ja då är det såklart tack och gonatt och ännu en fet ring i protokollet…

Fick fina bilder från Malin Gustavsson och Micke Lindström som kommer här

Vinna start

Klara för start…

Vinna tolling

Tolling

Ulrika markering

Ulrika var en grym kastare!

Här kommer bilder av Vinna på vattenmarkeringarna…

Vinna vattenmarkeringVinna vatten vägen inVinna vatten

Hon kan apportera korrekt också… Blinkar

Vinna inlevereringVinna inleverering2Vinna sökVinna sök2Vinna sök3

Nkl slutade med 1 och och nollor… Två 1:a hp och 4 nollor… Inget att diskutera där! Snygga prestationer blandat med total skandal för mig själv då Vinna fullkomligt slet sönder och käkade på ett vilten. I Ökl gick båda startande till pris. Vinna var den hund som fick pris för bästa tolling…. Alltid något! Blinkar

På kvällen pratade vi om prissättningen vid prov i allmänhet och de olika bedömningar som blir. Inte bara på jaktprov utan även hur olika det kan vara vid utställningar. Hur en hund ena dagen kan “åka ut” pga något som domaren menar är fel. Samma hund kan nästa dag få cert och vinna allt men så är det med bedömningssporter och så kommer det alltid att vara. Ibland håller man med domaren ibland inte och det hänger inte ihop med vad man tycker om varken deltagare eller domare. Men det är domaren som dömer och det accepterar jag fullt ut!

Sitter man och diskuterar/pratar om saker och ting så anser jag att det är ok att vara öppen med sin åsikt även om man inte håller med den domare som dömt eller den person som startat men jag accepterar allas åsikter. Så när dagens prov kom på tal och de bedömningar som varit så sa jag vad jag tyckte och motiverade det. Något som jag också sa öppet till både den deltagaren som var med vid middagen och till domarhustrun som deltog i diskussionen. En bra diskussion som jag inte upplevde att någon på nått vis tyckte var konstig eller otrevlig. Har ju själv “råkat ut” för fenomenet att få ett pris som jag inte tycker att jag är värt och även det sa jag både när det hände och i samband med diskussionen ikväll. Jag undrar varför det skulle vara nått fult? Tycker inte att det är fråga om kritik! En öppen diskussion som hålls på en trevlig nivå leder ofta till något bra i slutändan.

Tycker det är tråkigt när folk läser mina inlägg och tycker saker om det jag skriver men inte tar det med mig utan istället lägger ut kryptiska kommentarer på facebook. Jag har inte avsikter att såra eller hänga ut någon. Jag skriver blogg för att minnas vad jag gjort och vad jag varit med om i mitt liv. Uttrycker jag mig på nått sätt som sårar någon eller har jag missuppfattat nått så jag skriver direkta felaktigheter. Jamen ta det med mig direkt! Då kommer det nått gott ur det hela ska ni se!

Här är lite fler bilder… Mina och Micke Lindströms i en enda röra….

Publik

DSC_0311DSC_0312DSC_0313DSC_0316DSC_0320DSC_0326DSC_0339DSC_0347DSC_0355DSC_0361

Jag, Tina, Malin, Ida och Linda gick en promenad med hundarna längst grusvägarna mot Bullmark innan vi åkte tillbaka mot boendet i Bygdeå.

Innan middag tog vi en promenad även här vid boendet men annars satt vi och pratade mycket och sent. I huvudsak hund och tollarsnack såklart!

Kom inte i säng förrän vid 01:30 å då hade vi hunnit avhandla väldigt många tollarfrågor.

Inga kommentarer: