fredag, februari 08, 2019

Blötsnö

Idag hade jag tagit ledigt för att dels få sovmorgon men också för att få tillfälle att fixa i huset, framförallt köket men med det följer ju de andra rummen som har varit påverkade under köksrenoveringen. Steg upp klockan 08:30 och gav hundarna mat och släppte ut dem på gården. Tog själv en kopp kaffe och en kardemumma finnskorpa och satte sedan igång att olja bänkskivorna i köket. Jag oljade in bänkskivorna, lät oljan suga in och torkade sedan av ev. överskott vilket inte var många droppar. Gjorde sedan om denna procedur tre gånger innan jag kände mig nöjd och oljan var slut.

När detta var gjort skulle jag ta tjejerna på en långpromenad men först fick jag slita med den decimeterdjupa blötsnö som kommit under natten och morgonen. tung som bly och direkt olämplig för mig att hantera eftersom jag skulle ta det lugnt fysiskt för att såren på ryggen inte skulle blöda så mycket. Men vad göra när det är en massa snö på gården och Henke är i Vemdalen?

Efter att ha skottat vid entrén och garaget så tog jag tjejerna på en långpromenad innan jag gick hem och åt lunch. Efter lunchen åkte jag ner på stan och shoppade lite underkläder, vin till vin kylen och dessutom lite mat.

Väl hemma tog jag fram fyrhjulingen för själva uppfarten måste ju också skottas.

Sen var det såklart dags för en promenad igen och när den var genomförd så gick jag in och fixade middag. Blev en liten bit smörgåstårta till förrätt och sedan lövbiff med pepparrot och pommes till varmrätt.

Orkade med att packa upp ytterligare lite lådor med köksgrejer innan jag landade i soffan och somnade på stört.

Inga kommentarer: