tisdag, februari 12, 2019

Resultat från prcd-PRA test

Idag kom resultaten för Vinnas och Humlas DNA tester som jag skickade för ett par veckor sedan. Tack vare tollarklubbens initiativ om att rekommendera mig att testa Humla igen så har jag varit och tagit nya blodprov på Humla. Passade då också på att testa Vinna för att få hennes resultat registrerat och valparna dokumenterat fria. Vet ju att Vinna är A/ Normal-Clear och det är ju även Theodor.

Tollarklubben betalade mitt besök hos veterinären och Optigen står för omtestningen och ytterligare tester som kommer att genomföras. Therese, avelsansvarig i tollarklubben mailade Optigen efter att ha sett att Humla ännu en gång ögonlysts UA och frågade hur vanligt det är att en hund som testat C/Affected för PRA ögonlyses UA vid 13 år och 7 månaders ålder. Svaret från Optigen blev att det var extremt ovanligt att hundar över 6 år ögonlyses UA. Humla är ögonlyst tre gånger efter 6 års ålder, alla gånger UA. Det var därför mycket intresserade av att få in nya prover för att forska vidare om orsaken till att en hund som Humla kan vara symptomfri vid så hög ålder. Ska bli intressant att se vad de kommer fram till.

Hur som helst så kom resultatet för båda hundarna idag. Vinna är precis som väntat A/UA. Jag var inställd på att Humlas resultat kanske skulle ändras vilket skulle göra mig enormt frustrerad med tanke på den hund som Humla varit i hela sitt liv och de faktum att hon blev avelsspärrad pga PRA-resultatet. Nu visade det sig dock att hon liksom förra gången var C/Affected så de kommer att gå vidare med ytterligare tester av Humlas blod.

Annars har dagen spenderats med möten, ärenden, en joggingtur och sedan träning i totohallen tillsamman med goda vänner och duktiga tjejer.

Inga kommentarer: