söndag, januari 05, 2020

Årets första träning

Idag blev det uppstigning tidigt. Frukost och en kort rastning av hundarna som sedan packades in i bilen för att åka till Forsa. Började med att åka ut och lägga ett viltspår till Esset och anslöt mig sedan till gruppen. Idag var vi ett stort gäng:

Tobbe och Kajsa, Göran och Zenitha, Gunilla, Grete och Mona å så jag då… Idag hade Göran och Zenitha lagt upp fem stationer och eftersom vi var så många så delade vi gruppen i två. Stationerna var enligt följande:

1. Fotgående och störningsmarkering. Man skulle sedan skicka på en tidigare utlagd dirigering. När den var hämta fick man hämta markeringen.
2. Fotgående och dubbelmarkering från dold och tyst kastare, inga skott eller nått….
3. Enkelmarkering upp på en höjd
4. Dirigering
5. Kaninrunner-markering med skott

Vi turades om att gå med hund och vara funktionär. Vinna skötte sig fint men var lite hetare och “stirrigare” idag än hon var sist.

När sista ekipaget skulle gå så tog jag ut Esset som fick gå lite fotgående. Hon fick sedan stå vid mig när jag kastade dubbelmarkeringarna och sedan när jag sköt på kaninrunnern. Inga som helst problem. Lugn och oberörd däremot är hon väldigt sprallig precis när hon kommer ut från bilen.

När träningen var färdig åkte jag upp så att Esset fick ta sitt 400m viltspår. Gick bra men lite fort så det känns som att hon blir lite slarvig på viltspåret jämfört med bruksspåret.

Vi lämnade kvar klöven i slutet så sen fick Vinna gå samma spår igen. Inga som helst problem! Lugnt och metodiskt…

Direkt efter träningen blev det till att åka hem och bänka sig framför Tour di Ski och den fruktade backen. Senare blev det också hockey JVM med finalen mellan Ryssland och Kanada.

På kvällen blev det en kort promenad och sen blev det soffan för både två och fyrbenta.

Inga kommentarer: