tisdag, januari 07, 2020

Tillbaka till vardagen

Så var dags kommen. Tyckte att ledigheten skulle bli så lång men den har bara swishat förbi så nu är det dags att återgå till jobbet igen.

Som vanligt blir det en del snack om ledighet och annat när alla samlas igen. En massa praktiska grejer ska fixas såsom journalblad som ska uppdateras för nya året, årssammanställningar som ska göras och utskick som ska ske. Städade dessutom bort julen i alla fall från mitt rum, labbet och gården så jag har gjort mitt.

Annars förflöt första dagen på jobbet bra. På lunchen gick jag upp med tjejerna i skogen. La ut ett sök med fem dummiesar som Vinna först fick hämta in. När jag lägger ut det för andra gången sitter Vinna lös medan Esset sitter uppbunden till ett träd. Jag är ute i skogen när jag ser en man med en hund komma gående efter stigen. Shit!

Kallar på Vinna som direkt kommer till mig. Kopplar henne och då har mannen kommit fram till oss. Esset sitter fortfarande uppbunden i ett träd, Vinna går bananas på hunden som också är bananas och Esset går såklart också bananas. Å då mitt i kaoset så bestämmer sig kubben för att nu ska vi står och prata om vilken väg jag gått i skogen för hans hund hade minsann vittrat mina hela vägen. Han kom från det håll som jag inte ens gått från.

Hmm hur skulle det nu bli? När gubben och hunden försvunnit utom synhåll gick jag lite fot med Esset i koppel. Hon verkar ha kopplat bort hunden. Gick med henne lös och lika duktig då så jag riktade henne ut i söket och som hon sökte. Snabbt, motiverat och med snabba inlevereringar.

Vi mötte ytterligare tre personer innan vi var tillbaka på jobbet igen. Kan meddela att min promenad gick efter en stig som är kanske 500m så vet inte hur det kom sig att det var så många ute i skogen idag. Esset blev i alla fall väldigt skeptisk till mannen med käppen. Första gången jag sett henne skeptisk så det kanske börjar bli lite spökålder nu eller så är det att första löpet är på gång kanske…?

Efter jobbet åkte jag till totohallen. Nu har jag kört igenom nästan alla skyltarna i nybörjarklass så nu ska vi börja sätta ihop lite övningar så smått. Vinna får köra nybörjarklass skyltar plus att jag kompletterar med lite avanceratklass och tränar lite på högerhandling.

Hem och käka middag och se det sista avsnittet av “Chernobyl” som verkligen var en bra serie.

Vi somnade alla en stund i soffan på kvällen.

Inga kommentarer: