söndag, januari 26, 2020

Låt mig presentera SE VCH Inlicios Witch Abroad “Esset”

Idag gick Esset ett spår för en ny domare och det var mycket spår av färskt vilt i spåret. Redan på första sträckan mötte vi färska spår efter älg. I första vinkeln, som var utblodning med återgång, snurrade hon länge i ett snår på gränsen mellan skog och hygge. Här såg man tydliga spår av rådjur.

På den nästa sista sträckan blev hon fast vid en gammal stubbe och nosade länge. Då såg jag en massa fjäderdun som jag tror härstammade från en hackspett som nog suttit och ätit larver. Hon spårade så småningom vidare då löpte det på mitt i spåret fram till skottet och sedan klöven. 22 minuter höll hon på denna gången.

I och med detta spår som gav henne ytterligare ett första pris så kan hon numera, bara 10,5 månad gammal och bara drygt två veckor efter att hon gått anlagsklasspåret, titulera sig Svensk Viltspårchampion.


Efter att Esset gått sitt spår så skulle jag vänta i skogen på nästa hund som också skulle gå prov. Då fick Vinna gå Essets spår och det var väldigt intressant den här gången eftersom Esset var ute och snurrade i en vinkel och genade lite i en annan så fick jag svart på vitt var Vinna spårade. Hon spårade blodspåret och gick aldrig ut där jag och Esset snurrat och genade inte i vinkeln där Esset genade. Duktig Vinna som spårade så fint trots tre personer och en hund i spåret. Inte heller viltspåren bekom Vinna.

När jag kom tillbaka hem till Hudik igen så blev det en snabb lunch sen träffade jag Anna och Delta ute i skogen. Anna bjöd på en överraskning och hade hällt upp bubbel i två riktigt champagneglas som stod på motorhuven på Annas bil när jag anlände. Tack snälla! Vilken trevlig överraskning!

En promenad med hundbus och lite ordning och reda blev det innan jag begav mig hemåt. Då blev det en kort rastningspromenad med Henke och båda tjejerna och sen firade vi lite med skumpa och koppar med jalapenoost.

Jag kan meddela att Esset var ordentligt trött efter dagen och somnade sittandes i soffan med hakan på Henkes axel.

På kvällen blev det Henkes egenfångade regnbåge med pressad potatis och romsås.

Inga kommentarer: