lördag, januari 18, 2020

Viltspårprov

Uppstigning klockan 7:30 efter att ha varit uppe fyra gånger under natten då Esset skällt, velat ut och även Vinna ville ut och skulle då äta gräs. Ja ja… Nu var i alla fall natten över.

Åkte till Segersta för premiär i Ökl viltspår för Esset. Blev en mycket bra premiär! Ulrika som också anmält sin hund fick börja. Gick alldeles utmärkt och hon fick ett 1a pris. Esset hade svårt att hitta spårbörjan. Eller egentligen var det nog jag för hon hade tagit upp spåret men då hade linan fastnat så det blev ett stopp vilket störde henne sp vi gick runt i övriga delar av rutan. Efter mycket om och men var hon tillbaka och då blev det inget stopp och när hon väl börjat spåra så gick det som på räls. Lugnt och fint men i sträckt lina. Surrade lite i återgången men i övrigt spikade hon spåret. Skott hade vi aldrig testat i spåret men det var inget problem.

Var lite orolig att början skulle innebära att vi inte skulle få ett 1a pris men hon tog ju själv upp språret utan påverkan så det blev inget nerdrag. Duktiga duktiga Esset!


När jag fått min kritik och diplom så fick Vinna gå spåret och det gjorde hon alldeles utmärkt.

Var tillbaka i Hudik igen klockan 13:30. Då hade robotdammsugaren städat huset och Henke hade handlat så vi kunde ta lite lunch och vila.

På eftermiddagen blev det en promenad där Esset fick gå lös nästan hela promenaden och dessutom springa på täkterna.

Lugn och skön tv kväll med oxfilé och potatisgratäng till middag

Inga kommentarer: