torsdag, januari 09, 2020

Jobb och viltspårprov

Jobbade på förmiddagen och slängde i mig lite mat innan jag åkte till skogs med tjejerna. De var helt hysteriska när jag tog dem ur bilen. Esset skakade, Vinna gnällde och jag som tänkte lägga ett sök men de bara vädrade upp mot skogen. Valde att gå lite åt andra hållet men då vädrade Esset åt andra hållet. La ändå ut söket och skickade Vinna som snabt och enkelt hämtade 3 stycken.

Skulle jag skicka Esset? Hon stod på bakbenen och vädrade mot skogen. Kopplade loss henne och gick lite fotgående. Hon kändes fokuserad så jag chansade. Hon sökte fint och kom in med de kvarvarande 3 dummiesarna efter ett snabbt och skuttigt sök.

Gick tillbaka till bilen och körde mot Segersta utanför Bollnäs för att gå viltspårprov. Då vi fortfarande inte har någon snö så chansade jag och anmälde Esset till anlagsklass. Fick efter lite letande tag i en domare i Segersta som kunde döma den här tiden på året. Det var dock första gången hon dömde spår i januari.

Jag brukar inte vara nervös men Esset betedde sig så konstigt på lunchen så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig.

Tyckte Esset var snurrig i starten men sedan gick hon fokuserat vissa delar men ofta rätt högt med huvudet så jag var osäker på om hon verkligen var rätt. Men när det gäller viltspår så tycker jag att man ska lite på sin hund. Hon är duktig på att spåra och vips så stod hon när med klöven i munnen. Duktig loppa!!!

Esset är snabb i allt hon gör och eftersom hon gått så mycket brukssspår så var jag beredd på att hon kanske skulle bli slarvig och tycka att det var lite för lätt. Lite så blev det också, hon gick snabbt och lätt genom spåret som gick i lätt terräng. Spåret hade dessutom bara legat i 2,5 timma. Min duktiga lilla loppa!

Godkänt anlagsklass Viltspår med orden: Hunden går lite väl snabbt men går så korrekt att det går fort. Lovande!


Gick, efter att jag fått kritiken, spåret en gång till med Vinna. Hon spårade lugnare men höll i stort samma linje. Hon hade ju även mina och Essets spår att följa.

Hemma i Hudik var jag igen klockan 15:30 så jag handlade innan jag åkte hem.

Gick en promenad när Henke kom hem och sen var vi alla trötta och nöjda efter att vi ätet middag.

Inga kommentarer: