söndag, januari 19, 2020

Mountain Blacksås

Såg ut att bli hyffsat fint väder idag så vi beslutade oss för att göra en utflykt. Skulle kunna bli blåsigt så vi skippade Hölick och bestämde oss istället för att gå upp på Blacksås. Sagt och gjort!

Redan under bilresan efter grusvägarna var det fläckvis väldigt isigt. Hoppades att det inte skulle vara så på stigen men räknade med att det skulle vara isfritt så vi fortsatte.

I skogen nedanför berget var det torrt och fint men sen kom vi till bergväggen blev det mer och mer isfläckar. Stigen är mycket brant så med isfläckar fick man ibland få på alla fyra. Med lilla Popcornet Esset i koppel så blev det oväntade ryck både hit och dit så det var verkligen förenat med livsfara att gå. Vi insåg väl sent att det kanske inte var bästa tiden att gå upp på Hälsinglands högsta berg idag men då hade vi nog passerat halva branten så vi fortsatte men insåg att det skulle bli ännu tuffare att ta sig ner.

Vi kom upp och där var det redan 4 personer som hade gjort upp eld i grillen. Attans att vi inte hade med oss korv! Nåväl varmt kaffe och bullar hade vi i alla fall med oss. Blåsigt var det på toppen men i övrigt en fin utsikt då det var klart och fint väder. I fjärran såg vi dock mörka moln som gav ett blåliknande ljus.







Innan vi gick ner så kom ytterligare ett gäng människor, runt åtta personer men de flesta hade nog gått den enklare vägen för det var bara en bil som hade kommit till på parkeringen när vi kom ner.

Vägen ner blev precis så jävlig som vi var rädd för men vi försökte hålla oss på sidan om stigen i riset för där fick man i alla fall fäste med skorna. Vi klarade oss välbehållna ner och hem genom skogarna.
Stannade till på Biltema och köpte nya torkarblad och blodade sedan några spårstarter vid jobbet så Esset ska få gå i morgon.

När vi kom hem slappade vi en liten stund och kastade in alla svettiga kläder i maskinen innan vi själva tog en dusch och la oss ute i baljan.

Till middag blev det taco och sen såg vi Sveriges match mot Norge i Handbolls EM. Jag hade räknat med minst 10 måls förlust men Sverige stod emot bra så det var riktigt spännande och jämt även om Sverige hela tiden var något mål bakom.

Inga kommentarer: