tisdag, juni 09, 2020

Apportering grunder

Jobbade på och var ute på inspektioner på förmiddagen idag samt en kortare inspektion på eftermiddagen då jag också passade på att åka hem med hundarna. Varmt och soligt så skönt för tjejerna att ligga inne i huset.

När jag kom hem från jobbet tog jag med dem på en promenad ner till sjön. Idag blev det ytterligare träning på igångar i vatten och nu börjar Esset bli riktigt duktig. Lugnt och fint går hon i och simmar mycket fint. Kastar nu ut dummiesarna betydligt längre än tidigare. Kastar ut, tar med en hund på fotgående och skickar sedan. Lugnt och fint och har nu dessutom börjat kunna stå längre från vattenlinjen. Tjejerna fick tre apporter var innan vi gick vidare.

Då stannade vi till vid utloppet från sjön. Där är det ganska smalt, ca 7 meter och dessutom med lite brant igång. Där fick de också 3 apporter var.

Avslutningsvis testade jag en apport ut mot sjön där dummiesen hamnar på en vassö. Jättefint klarade de uppgifterna. Ja, att Vinna skulle klara det visst jag men var inte helt säker på Esset.

Efter dessa gick vi efter bäcken och avslutade sedan med att gå till grannens nyanlagda damm. Hmmm den kommer jag nog att ha användning för... 😉

Avslutade sedan med en ren rastningspromenad innan vi gick hem igen.

På gården fick tjejerna lite grunder i dirigering. Har lite glömt bort det sedan vi slutade vara i totohallen. Förutom att den ena hunden får passivitetsträning så blev det enkla grunder. Lite enklare övningar för Esset som inte är tränad.

Började med stoppsignals-träning med Esset och sen körde jag inkallning, stopp och ut.

Vinna fick göra liknande men vi hoppade över grunderna i stoppsignal.

Körde sedan vänster och högerskick med Esset medan Vinna skickades på Ut, stopp och sedan höger/vänsterskick.

Hela träningen avslutades med lite fotgående.

Henke fixade med båten, jag vattnade blommorna och gav dem näring samt röjde i köket och förberedde middag som blev den äckligaste omeletten någonsin. Såg mest ut som en äggröra med skinka, västerbottenost och fetaost. Jaja, hyfsat mätta blev vi i alla fall.

Henke gick ut och fortsatte med båten en stund medan jag la mig i huvudvärk och somnade såklart vilket resulterade i att jag inte kunde somna när jag sedan fick och la mig. trots att huvudvärken nu var borta.

Inga kommentarer: