fredag, juni 26, 2020

Svettig vecka närmar sig sitt slut…

Det har verkligen varit en vecka utöver det vanliga. Att vi har en pågående pandemi som vänder upp och ner på hela värden och varje samhälle kan ju tyckas tillräckligt men ett par veckor med afrikavärme men temperaturer runt 30 grader har vi samtidigt fått erfara på gått och ont.

Så länge man inte varit tvungen att göra något fysiskt jobb ute så är det väldigt skönt. Solen skiner, temperaturen i vattnet dit vi gått och badat har varit runt 27-28 grader men för hundarna var det varmt och temperaturen inne i våra bostäder drar också iväg ordentligt. Vi har klarat oss bra i vårt hus men hos mamma och pappa har temperaturen inomhus hållit sig nära 30 grader i över en veckas tid. Mycket olyckligt då äldre är känsligare för värmen och i dessa tider inte kan välja att bara gå ut för att gå svalka. I tidningar skrivs det en del om detta problem och även på jobbet börjar samtalen om detta problem komma in. Tyvärr tillåter vår lagstiftning inte miljökontoret att ställa några krav på fastighetsägare pga detta problem då detta betraktas som en tillfällig företeelse så man som individ får göra det bästa av situationen. Dock kan man ju tycka att fastighetsägare vid det här laget borde lärt sig att detta är något som kommer att bli vanligare och vanligare och att därför markiser, persienner, solfilm för fönster osv borde kunna vara åtgärder som bör kunna vara standard nu för tiden. Att våra lägenheter ska utrustas med AC-anläggningar är mindre troligt, där får man nog på eget initiativ köpa sådan utrustning om behov finns.

Hur som helst så jobbade jag på fram till 14 sen åkte jag till Delsbo. Det var dags för röntgen av Esset i denna sommarvärme.

När höfterna och ena armbågen var röntgad så ställer hon sig upp. Systern behövde dubbel dos sederingsmedel för att hållas “nedsövd” så de tål nog lite grann i denna kullen. Nu är det bara att ha ångest och invänta SKKs bedömning av bilderna.

På vägen hem stannade jag till och hämtade Sushi som vi ställde in i kylen medans vi tog en kort promenad ner till sjön med tjejerna. Det behövde “kylas ner” i det svala 27 gradiga vattnet.
Vi parkerade oss sedan på framsidan. Vi sitter sällan där men idag var det skönt då middagen intogs tidigare än vanligt så då var det så gassande sol på baksidan.


Lite senare flyttade vi över till baksidan och så småningom flyttade vi in för att se lite tv men jag somnade ganska tidigt även idag. Afrikavärmen tar på en….

Inga kommentarer: