fredag, juni 05, 2020

Fredag med vinprovning

Henke slutade tidigare för att fortsätta fixa med båten och jag jobbade på fram till klockan 16. Idag fick hundarna rätt mycket aktivering. På förmiddagsfikat rastade jag dem en kort promenad. Henke hade gått med dem innan han åkte till jobbet.

På lunchen tog jag fram och tränade tjejerna med lite skott. För första gången fick Esset apporter i samband med skott. La ut två dirigeringen. Tog med Esset och sköt ett skott. Fick sedan en bit fotgående, ställde upp och skickade henne. Hon löste uppgiften fint, var fast vid skotten men nog märktes det att det gav ett litet stresspåslag så vi skyndar långsamt. När Esset fick jobba fick Vinna ligga platsliggning och sen gjorde jag tvärt om. Esset fick ligga plats medan Vinna gjorde samma övning. Esset ville gärna sätta sig så vi fick göra om några gånger men det funkade och hon blir hela tiden kvar på platsen och är tyst.

Blev också första apporterna från bygga. Kastade ut en apport, gick fot ut på bryggan och skickade därifrån. Första gången skickade Esset i land direkt hon hoppade i vattnet men andra gången gick det bra och tredje gången gick det väldigt bra.

När Henke kom hem blev det en promenad och sedan fick de köra några rallyövningar på gräsmattan bara.

Senare på kvällen blev det ännu en vinprovning, denna gången röda viner till grillat. Lika trevligt denna gången.

Passande nog så hade vi förberett grillat och potatisgratäng så vi hade den perfekta drycken till med det franska vinet “Les Launes" 2017”.

Inga kommentarer: