onsdag, juni 03, 2020

Inspektioner och träningstävling

Idag var det mulet och nästan kallt på förmiddagen. Jag passade redan vid 9-tiden på att åka iväg och göra lite inspektioner på tankanläggningar och fordonstvättar.

När jag kom tillbaka hem igen blev det en fika/lunch promenad med tjejerna. Passade på att träna lite apportering samtidigt. Gick på täkten nedanför huset. La första ut en målområde för en senare dirigering. och gick sedan vidare till andra sidan ett skogsparti. Där fick tjejerna varsin enkelmarkering och sedan varsin dubbelmarkering, Essets första dubbel…

Promenerade vidare och la nu dummiesar på täkten och gick sedan rakt genom åkerolmen och ut på andra sidan. Efter det så skickade jag Esset på ett linjetag genom åkerholmen. Rakt över och sedan rakt tillbaka. Även Vinna fick gå på samma dirigering. Rakt över och sprang sedan runt åkerholmen, ute på täkten.

Avslutade promenaden med att skicka till målområdet som jag la ut i början av promenaden. Lugna, fina och duktiga tjejer.

Fick ont i magen så medan jag lyssnad på Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens och registrerade inspektionerna så låg jag faktiskt i soffan. Tog samarin och efter ett tag släppte det värsta tack och lov.

När arbetsdagen var slut blev det en promenad och sen åkte jag iväg till klubben för att träna lite rally. Där hade de ordnat en bana och träningen blev istället en liten träningstävling. Esset var nosig och råkade sätta sig i samband med en tempoväxling men i övrigt var hon riktigt duktig och vi fick ihop 88p trots –10 minus för fel övning då hon satte sig när hon inte skulle.

Vinna fick också nos, bris och nått avdrag för touch av skylt men över 90p blev det i alla fall. Men så var det ju en nybörjarbana också som hon genomförde rätt så segt…

Kom hem strax före kl. 20 och tillagade då en Ceasarsallad. Henke kämpade på med båten och tvättade och fixade med den. Käkade och sedan fortsatte Henke en stund till med båten. Jag och tjejerna diskade undan och myste sedan i soffan.

Inga kommentarer: