fredag, februari 19, 2021

Lägesrapport om Vinna

 Vinna sov som vanligt i sängen hela natten. Hon var dock märkbart påverkad redan på morgonen med svansen hängande och ängslig blick. Innan vi gick en promenad på förmiddagen så fick Vinna dubbel dos smärtstillande. Hon verkar dock inte direkt ha ont men bakdelen hänger inte riktigt med. Detta gäller särskilt när hon reser sig efter att ha legat. När vi går promenad rör hon sig dock fint och verkar pigg. Trots att det inte är så kallt längre så får hon har BoT vintertäcke på sig medan vi går promenad och när vi sedan kommer in så får hon har BoT nättäcke på sig så att hon håller sig varm.

Jag gick rundan efter skoterleden runt huset på förmiddagen och när jag slutade klockan 13 så blev det en promenad efter skoterleden och genom byn och det funkade bra.

Henke besiktigade "sin" bil idag och när han kom hem från jobbet så åkte vi iväg till Jysk en sväng. Vi skulle behöva en skrivbordsstol, kanske ett nytt skrivbord och dessutom ett sidebord för böcker och pärmar men tyvärr hittade vi inget av det vi sökte. Gjorde också en koll på varubolaget men trots att det är begagnade artiklar vi tittade på så är priserna mycket högre och ett skrivbord, en stol och ett sidebord skulle kosta 11.000 och så mycket är vi inte villiga att betala. Vi letar vidare....

En kortade promenad efter skoterspåret och sedan förberedde vi inför kvällens vinprovning av portugisiska vita viner med Chevrégratinerade Crostini med rostad paprika och pinjenötter. Mumsig och framförallt det ena vita vinet var en riktig höjdare.


Vi tycker både att Vinna verkade något gladare ikväll. Viftar på svansen och kommer i alla fall upp i soffan på eget bevåg. Lilla gumman, vi vet att hon är en fighter. 

Veterinären sa våren 2019 att det kunde gå så fort som på 3 månader innan hon skulle kunna bli förlamad. Det har nu gått snart 2 år sedan dess så och hon har varit pigg och frisk och aktiv hela den tiden. Jag vet att gränsen för när det inte kommer att gå längre kommer närmare och jag bävar för när den dagen ska komma trots att hon klarat sig mycket längre än jag vågade tro för två år sedan. 

💓  💓  💓

Inga kommentarer: