söndag, februari 14, 2021

Lång promenad längst "nya" vägar

 Efter frukost så bytte vi om och gick ut en promenad. Tanken var att gå en runda vägar och skoterspår bort mot Gryttja. När vi kom dit så bestämde vi oss för att gå ut mot Östanbräcksvägen men så såg vi hur de plogat efter Bergsjöbanan så vi testade att gå in den vägen. Det var en fint plogad väg som verkade användas för ridning. Det var enda nackdelen då våra hundar är hopplösa på hästbajs men i övrigt var det helt perfekt att gå efter denna "väg" genom skogen. Vi kom ut vid Sörskogsvägen borta vod skidstation så därifrån blev det väg en bit tillbaka till vår byn. En bit efter vår egen väg vek vi av och avslutade promenaden längst med skoterleden. Total 1,2 mil vilket tog 2 timmar och 20 minuter.












När vi kom hem blev det kaffe och en semla framför skidskyttet där Sebastians gjorde en häftig upphämtning och avslutade med att på upploppet spurta om ingen annan än självaste J.T Boe vilket belönades med ett VM silver. Hurra!


För tjejerna lite senare på eftermiddagen fortsätter det dock att gå tungt. De känns som att både skyttet och skidåkningen inte stämmer för de svenska tjejerna just nu.

Efter sporten på tv så gick vi ut för jag hade tinat lite vilt. Testade första Esset med vilten på gården som är välskottad så att vilten inte blir så snöiga. Jag hade tinat en and, en fasan, en kråka, en duva och en kanin. Körde dirigeringar till alla vilten och hon var verkligen klockren. Snabba upptag utan urskiljning. Lämnade till och med vilten huvudsakligen i handen.

Gick sedan ner till sjön och la ut vilten som ett sök men nu låg de i några decimeter pudersnö. Trots detta så apporterade hon alla vilten fint.

Vinna fick köra med dummiesar då hon var lite tuff på vilten sist och jag inte har så mycket vilt kvar så jag vill inte riskera att hon förstör nått. Lika glad var hon för det då hon också fick köra ett sök.

Efter detta tog vi en promenad innan vi gick hem och började med dagens middag, Västerbottenlax

Sverige "fick" ett VM guld till och dessutom med nytt världsrekord då Nils van der Poel vann 10.000m skridsko. Vilken idrottshelg!

På kvällen började jag se Infiltratören, en svensk dokumentär och Peter Rätz som infiltrerade MC klubbarna på uppdrag av polisen på 90-talet. Mycket fascinerande och skrämmande.

Inga kommentarer: