lördag, februari 06, 2021

Lite helgaktiviteter

 Det går liksom lite för runt just nu. Man är hemma, man promenerar med hundarna, man äter mat och man ser tv. Vardag och helg får delvis ihop på så vis men idag är det ändå lördag. Då får man ligga kvar i sängen lite längre och sedan sitta och slappa lite med en kopp kaffe framför nyhetsmorgon.

Igår kväll började det snöa och det kom ca 1 dm lätt pudersnö. Efter frukost blev det skottning innan vi tog tjejerna på en promenad genom byn då vi gick upp till Designboden och sedan tog skoterleden tillbaka så att tjejerna (läs Esset) fick springa av sig. 

När vi kom tillbaka hem satte vi oss i bilen och åkte in och tittade på ny bil och tog en sväng på systemet. Väl hemma blev det lunch med varma mackor i mackjärnet och sedan skulle vi kolla på skidor. Jo, vi såg lite men sen somnade både jag och Henke innan finalen.

Ytterligare en promenad med tjejerna innan det blev mörkt. Promenerade på isen och upp på skoterleden genom skogen. Gick sedan ytterligare en liten runda efter byavägen innan vi gick in och började förbereda middagen som idag bestod av skaldjursrisotto. Började med att koka fond på räkskalen och sedan blev det en risotto med hand skalade räkor, grönmusslor och pilgrimsmusslor. Riktigt mumsigt!


Självklart satte vi bänkade framför första deltävlingen i Mello men jag måste säga att jag är besviken på utbudet. Vilket lågvattenmärke!!! Henke kämpade febrilt med appen som inte ville fungera så bra... 😂

Inga kommentarer: