söndag, oktober 24, 2021

Fix och trix på hemmaplan

 Skön sovmorgon och lugn start på dagen. Efter frukost så gick Henke ut och började tömma spa-badet medan jag dammsög och fixade lite inne.

Medan poolen tömdes bytte Henke däck på min bil och jag gick ut två spår till tjejerna. Spåret gick i blandad terräng med åker och skog.

Medan spåren låg till sig tog jag med tjejerna på en skogspromenad. Tidigt vid promenaden sååg jag en hel del båda gula kantareller och trattkantareller. När jag gått rundan gick jag hem och hämtade min ryggsäck å så gick vi samma runda igen och plockade nu en del svamp.

Spåren hann ligga till sig i 1,5 timmar. Vinnas spår fick huvuddelen på täkt med två passager genom skog i form av åkerholmar. Essets spår gick i huvuddel i skog men med två passager på täkt.

Bägge hundarna löste sina spår väldigt fint. Vinna spikade hela spåret och plockade alla föremålen. Även Esset spårade fint och apporterade alla föremålen men genade liite i två av vinklarna.

När jag kom tillbaka hem tog jag bort kompostgallret (staketet) på altanen på framsidan inför kommande avloppsgrävning. Bytte solcellslamporna mot ellampor då det solcellslamporna inte längre hinner laddas så mycket att de lyser hela kvällen.

När Henke var klart med däcksbyte och pool så kom Lasse och Birgitta för att uppvakna Henke och fika lite.

Vi var lite slöa på kvällen så vi ringde och beställde pizza till middag.

Inga kommentarer: