lördag, oktober 23, 2021

Utflykt i finväder och födelsedagsmiddag

Det skulle vara fint väder idag så vi hade planerat för en utflykt idag. Direkt efter frukost rastade vi hundarna lite snabbt och åkte sedan till ICA för att handla. Under tiden fick robotdammsugaren jobba och städa. Tillbaka hemma igen så hämtade vi matsäcken, packade in varorna i kylen och tömde och körde igång dammsugaren igen innan vi styrde ut mot Hölick. 

Vi började med en tur ut till fyren. Havet såg lugnt ut men vågorna slog hårt mot stranden mellan varven.






Efter detta så vandrade vi efter stranden. Vid ett bord stannade vi till och åt den medhavda matsäcken, fotade lite och fortsatte sedan vidare vidare längst med stranden. 













Efter Hornslandsudde vek vi upp från stranden och tog den långa vägen över bergen tillbaka till bilen.

När vi var tillbaka vid bilen efter ca 3 timmar stod stegräknaren på nästan 16.000 steg och vi hade avverkat lite drygt en mil i det härliga vädret.

På vägen hem hämtade vi upp några bingolotter som vi köpt och direkt när vi kom hem blev det matlagning. Gick lite sådär då vi lyckades bränna tomaterna som skulle torkas i ugnen och misslyckade totalt med att slå en majonnäs /aioli då stavmixern höll på att brinna. Men gör om och gör rätt så tillsut hade vi en trerätters födelsedagsmiddag till Henke-

FörrättPilgrimsmusslor med grön sparris och reducerad balsamico och bacon.


Varmrätt
Tagliata på ryggbiff med jalapenogratinerad smashpotatoes


Efterrätt: Gratinerad banan med mintchoklad och vaniljglass.

På bingolotterna vann vi ingenting.

Inga kommentarer: