söndag, oktober 03, 2021

Hundträning i utmanande terräng

 Idag trotsade vi det blåsiga och regniga vädret och träffades för att träna markeringar på täkt med hög vegetation. Det blir verkligen svårt för hundarna att se, avstånds bedöma och hitta apporterna så detta är nått som vi verkligen bör träna oftare för då kommer våra hundar att bli superduktiga markörer. Idag var det jag, Anna och Tobbe som tränade.

Vi började med våra unga hundar som är lugna och fina men lite orutinerade i denna terräng. När vi tog våra äldre hundar så blev det knallningar och annat tok men där såg man ändå mera rutin då de löste sina uppgifter. Vinna var lugn och fin och knallade faktiskt inget men tog sig friheten att springa onödigt stort på markeringarna.


När träningen var över så blev det slapp i soffan och under tiden så tilltog det blåsiga och regniga vädret så det var ändå tur att vi tränade när vi gjorde det.

På eftermiddagen tog vi en promenad genom byn och nu var det ett väldigt busväder med mycket starka vindar och spöregn. Ett väder som i alla fall gjorde att Esset gick mycket bättre i koppel om man ska se nått positivt med det hela.

När det är så här ruggigt väder så får man ligga inne under en filt och titta på tv så därför gjorde det. Den tilltänkte grillningen hoppade vi över och helstekte istället oxfilén och lät den tillagas i ugnen istället. GOd avslutning på en lugn och skön helg får man ändå konstatera.

Inga kommentarer: