söndag, januari 30, 2022

EM Guld EM Guld EM Guld!!!

 Dagen började med att jag hade råkat slå igång min väckarklocka som ringde klockan 6. Tack och lov somnade jag om direkt efteråt och sov till 8:30. Blev kaffe framför skidåkning, Marcialonga och sedan frukost i form av blåbärsshake och ett nytt fröknäcke med skinka. 

Efter det så gick vi ut och promenerade. Henke gick med Vinna till andra änden av byn och vände sedan medan jag fortsatte och gick bort till ICA Träffpunkten. Det har blivit "juligt" och fint både efter vår byaväg men också efter den skogsväg som jag promenerade på min väg mot Ica.

Vår väg

Skogsvägen som jag promenerade efter

Det blev en rask promenad där Esset fick springa lös i stort sett hela promenaden. 

Henke som vände hem med Vinna tog med ett paket som skulle postas och tog bilen till Ica så att vi fick åka hem.

Väl hemma tog vi tag i skottningen. Usch så tungt det var! Eftersom det började regna i går och det sedan succesivt gick över till snö så var den understa lagret väldigt klibbigt och tungt. Skottade man som vanligt så gled spaden ovanför istäcken så man var verkligen tvungen att skotta ner i backen för att få bort all snö som dessutom var riktigt tung. Det blev ett rejält träningspass!

Svettiga kom vi in och slappade i soffan och kollade på matchen mellan Danmark och Frankrike som blev en spännande historia då det var oavgjort vid i full tid. Efter förlängning stod Danmark som vinnare och därmed bronsmedaljörer.

Då vi inte ätit någon lunch så gjorde vi en liten plockbricka med sparris, lufttorkad skinka, chevré och rostade valnötter.

Efter en promenad runt Nordenholm så bänkade vi oss slutlligen framför tvn för en spännande EM final mot Spanien. Herrejösses vilken match det blev. Med oavgjort resultat fick Sverige straff när det var 3 sekunder kvar av matchen. Niklas Ekberg slog straffen rakt i krysset och därmed är Sverige guldmedaljörer för första gången på 20 år.

Efter matchen gick Henke ut och grillade så vi åt sen middag i form av Grillad rostbiff med ugnsrostade rotsaker.

Inga kommentarer: